'gabi lista'

[ČUJ OVO] Dramaturginja Mirna Rustemović velika je obožavateljica naše glazbene dive, a osim njenih pjesama zanimljivo joj je kako rješava oženjene muškarce

11.12.2021 u 14:17

Bionic
Reading

'Ja sam osoba koja na svim tulumima kaže pusti Gabi. Suptilno je ubacujem u predstave, u druženja, u razgovore, novogodišnje proslave, karaoke, ples, kave, ljubavne savjete...'

Na poziv da izaberem pet pjesama u rubrici Čuj ovo odmah sam pomislila pa kud baš mene i uz tu pomisao poziv ishitreno prihvatila. Onda sam se pokušala izvući na predstojeću premijeru i nedostatak vremena, ali poziv je dalje stajao. Kada sam shvatila da se ne mogu izvući počela sam smišljati kako da složim zanimljivu, pametnu i aktualnu plejlistu. Pogledala sam ostale liste, zvala prijatelje da mi kažu što se novo sluša, razmišljala mogu li se zezati i tako nekoliko puta u krug. Na kraju sam shvatila da se nema tu što okolišati, jedino rješenje je Gabi lista!

Moji prijatelji znaju da je moj muzički ukus vremenski veoma ograničen i vrlo rijetko zahvaća nešto iz 21. stoljeća. Ne znam kako i zašto sam zaključila da lista mora biti suvremena jer ja sam ionako osoba koja na svim tulumima kaže pusti Gabi ili ova pjesma od Gabi je baš za tulum. Gabi suptilno ubacujem u predstave, u druženja, u razgovore, novogodišnje proslave, karaoke, ples, kave, ljubavne savjete i rođendanske proslave.

Pet pjesama mi je teško izdvojiti, tako da sam razmišljala da se ograničim na godišnja doba (Kišno ljeto, U proljetno veče, Dugo toplo ljeto, Jesen na rubu…) ili na pjesme upućene njemu (Otvorio si mi oči, Vjeruj mi….). A onda je pao prvi ovogodišnji zagrebački snijeg i jedna se pjesma sama nametnula. U ostatku liste sakrila se vesela, rasplesana, sjetna, hrabra i direktna Gabi!

Prvi snijeg

Prvi snijeg koji šapuće bijelu zimsku priču donio je i ovaj neizbježan izbor.

Izvor: Društvene mreže

Oženjeni muškarci

Nisu li oženjeni muškarci ovdje genijalno secirani?

Ove godine imala sam priliku družiti se nekoliko dana s Gabi, a naše druženje je završilo na balkonu kazališta uz pjesmu i vino. Oko Gabi su se skupljali ljudi, prilazili joj, zračila je na toj terasi kao teleportirana u neku davnu ljetnu noć na terasi hotela uz bend, u vrijeme dok su takvi bendovi imali smisla i stila. Nakon nastupa Gabi izlazi zapaliti cigaretu, a (oženjeni) muškarci joj prilaze. Ali Gabi je svoja i samo otpuhuje dim, otpuhujući pritom i sve te muškarce.

Izvor: Društvene mreže

Ostavi mi barem nešto

Pjesma za slušanje i gledanje, zbog prekrasnih snimki Zagreba i same Gabi. Pjesma koja prekid učini nekako lepršavim, natjera vas na lagano njihanje…. Gabi svojem bivšem želi sretne dane dok njoj ostaju samo uspomene, no ne mislim da joj pritom ostaje i nekakva patnja. Zamišljam (pogotovo zbog zadnjeg pokreta ruke u spotu) da nema nikakve ogorčenosti i uspomene su samo sretne, a Gabi će pritom otplesati u nove.

Izvor: Društvene mreže

Plave daljine

Ova pjesma se našla na listi jednostavno zato što sam zaboravila spomenuti Gabi kao modnu ikonu!

Izvor: Društvene mreže

Prodavačica uspomena

Na samom kraju, jedna plesna pjesma nas podsjeća da povremeno treba sebi kupiti nekakav dar, makar neku ljupku malu stvar.

Izvor: Društvene mreže

Mirna Rustemović diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Povremeno piše dramske tekstove, a kao dramaturginja radila je u Zagrebačkom kazalištu mladih, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Gradskom kazalištu Sisak, Gradskom kazalištu Trešnja, Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, Zagrebačkom plesnom centru, Teatru &td, Mini Teatru i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Zaposlena je kao kućna dramaturginja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.