PREMIJERE I USPJEŠNICE

Četiri hrvatska filma na festivalu u Palm Springsu

08.01.2015 u 18:52

Bionic
Reading

Na 26. Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu koji se održava 12. siječnja prikazat će se čak četiri nagrađivana hrvatska filma

Nagrađivani hrvatski filmovi ‘Kosac’ Zvonimira Jurića, ‘Kauboji’ Tomislava Mršića, ‘Takva su pravila’ Ognjena Sviličića i manjinska hrvatska koprodukcija ‘Ničije dijete’ Vuka Ršumovića, sudjeluju na uglednom, 26. Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu, koji se održava do 12. siječnja

Film ‘Kosac’ prikazuje se u programu Another Europe i to mu je američka premijera, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Na 61. Pulskom filmskom festivalu film je osvojio Zlatne Arene za kameru (Branko Linta), najbolju glavnu (Ivo Gregurević) i sporednu mušku ulogu (Igor Kovač) te Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji film u nacionalnoj konkurenciji.

‘Kauboji’, ovogodišnji hrvatski kandidat za nagradu Oscar prikazuje se u Palm Springsu nakon američke premijere i pozitivne kritike časopisa Variety. Osim na tom festivalu prikazat će se u programu posvećenom filmovima nominiranih za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma, koji se održava u Smith Rafael Film Centru kraj San Francisca od 9. do 15. siječnja.

Na festivalu u Palm Springsu svoju će premijeru u Sjevernoj Americi doživjeti i nagrađivani film ‘Takva su pravila’, koji već ima uspješnu festivalsku prošlost te ‘Ničije dijete’, nastao u koprodukciji kuća Art & Popcorn i BaBoon Production iz Srbije te Kinorame iz Hrvatske.

Ovogodišnji Međunarodni filmski festival u Palm Springsu počeo je 2. siječnja i donosi više od 180 filmova iz sedamdesetak zemalja.