sjećanje na velikana rocka

Bruno Langer: Živimo u vremenima izdaje, ali Aki nas nije izdao i ostao je vjeran svojim prijateljima

  • Autor: V. Ba.
  • Zadnja izmjena 23.01.2022 17:11
  • Objavljeno 23.01.2022 u 17:11
tportal

Izvor: Cropix /Pixsell / Autor: Auto

Aki Rahimovski s Pulom ima brojne poveznice. Za svoj je angažman u Puli dobio i posebna priznanja. 2017. godine na Dan grada Pule uručena mu je Povelja počasnog građanina grada

'Kada smo s Atomskim skloništem snimali drugi album u Ljubljani, Aki je tamo služio vojsku. Saša Dadić, naš bubnjar, svaki dan je odlazio po njega, izvlačio ga iz kasarne i družili smo se u studiju, poslije studija. On je prvi čuo te naše materijale i rekao je da jedva čeka da završi vojsku jer s Parnim valjkom ima velike planove. Danas, odmah nakon vijesti o smrti, čuo sam se s Garom Tavatijanom, bubnjarom Leba i soli, i kaže da je Aki sutra trebao doći u Skopje jer mu je majka teško bolesna. Zato je u zadnje vrijeme često boravio u Skopju,' rekao je za Glas Istre Bruno Langer, vođa Atomskog skloništa, povodom odlaska Akija Rahimovskog s kojim prijateljuje od najranije rokerske mladosti.

Aki je, podsjetio je Langer za Glas Istre, kao i Janez Bončina, Tifa i Langer, ambasador Down syndrom centra u Puli, a od svih njih on je bio i u tome najaktivniji.

'Svugdje je prednjačio, uvijek je imao ideje i planove. Malo je reći veliki roker, otišao je veliki čovjek. Sjećam se velike krize kada se Memorijal razdvojio na Dane hrvatske glazbe i medija te bazični Memorijal Serđo Blažić Đoser, bio je to 15./16. memorijal, 2011./12. godina kada su s razmakom od tjedan-dva održana dva programa. Bio sam najsretniji čovjek na svijetu kada je moj dragi prijatelj Aki stao uz Serđa i Memorijal, jedan od rijetkih, i punom parom radio na tome da taj program bude što bogatiji. Za to mu vječno hvala. Živimo u vremenima izdaje, Aki nije izdao, ostao je vjeran svojim prijateljima, prije svega spomenu na Serđa i nama ostalima koji smo bili od prvog dana uz Memorijal. Na tome ću mu biti vječno zahvalan, do kraja mojega života. Ti si čudo, rekao sam i predao mu palicu organizacije Memorijala. Te smo godine bili uskraćeni od svega, nismo imali novca, troškove smo rušili na minimum da ostane što više za Ligu protiv raka. Sjećam se da smo skromno proslavili veliki uspjeh Memorijala nakon tog raskola večerom u jednoj pizzeriji,' ispričao je Langer Glasu Istre.

Aki Rahimovski, inače, s Pulom ima brojne poveznice. Ovaj poznati humtnitarac za svoj je angažman u Puli dobio i posebna priznanja. 2017. godine na Dan grada Pule uručena mu je Povelja počasni građanin grada Pule. Za nagradu su Rahimovskog nominirali Boran Angelovski i Liga protiv raka Pule smatrajući da ju je zaslužio zbog višegodišnjeg doprinosa u organizaciji Đoserovih memorijala i humanitarnih akcija za Ligu protiv raka Pule.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!