1. ožujka

BluVinil za najveći solo koncert sprema presjek dosadašnje karijere

22.02.2024 u 14:20

Bionic
Reading

Šibenski BluVinil održat će veliki samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 1. ožujka 2024., a bit će to prilika čuti presjek rada ovog pop rock benda

Koncertom dosadašnje karijere bend označava stepenicu više u svom radu. Veliki solo nastup u Tvornici događa se nakon što su prošlu godinu obilježili rasprodanim koncertom u Vintage Industrial Baru u sklopu promocije novog albuma, stoji u najavi.

Od munjevitog uspjeha debija 'Apaši', zbog kojih ih je glazbena kritika smjestila uz rock i novovalne velikane, do aktualnog albuma 'Zna li itko tajnu srca?', BluVinil su pokazali da su hvaljeni od strane publike i kritike.

BluVinil je upravo s posljednjim albumom 'Zna li itko tajnu srca?' uvršten među najbolja domaća izdanja 2022. godine. Najavljen singlom 'Heroji', koji je osvojio radijske postaje i postao koncertni favorit, nastavljen je jednako uspješnima 'U predgrađu', 'Zasjeda' i 'Boris B'. BluVinil je svirkama po zemlji dokazao koliko moćno zvuče uživo, a glazbena kritika je složna u pohvalama aktualnog albuma.

Novom pjesmom 'Ovdje nema nikoga' bend otvara treći ciklus BluVinila i, kažu, predstavljaju svojevrsni manifest novog zvuka.

Sve je za bend počelo s prvim autorskim albumom 'Apaši' koji je uhvatio nominaciju za Rock&Off nagradu za Veliki prasak. S istoimenom pjesmom je bend munjevito zacementirao svoju poziciju u radijskom eteru, a prvijenac BluVinila je završio na listama najboljih godišnjih albuma.