NEZAVISNI FILM

'Birdman' nastavlja osvajati nagrade

22.02.2015 u 11:27

Bionic
Reading

'Birdman' koji je osvojio nagradu Spirit za najbolji film godine, ima dobre izglede na 87. dodjeli Oscara u nedjelju, iako mu je 'Odrastanje' ozbiljan suparnik

Birdman’, komedija crnog humora Meksikanca Alejandra Inarritua o bivšem glumcu koji se želi vratiti u dane slave, ulazi u utrku s nešto boljim izgledima od ‘Odrastanja’, jedinstvenog filma redatelja Richarda Linklatera snimanog dvanaest godina, navodi specijalizirana mrežna stranica Goldderby.com.

‘Birdman’ koji je u subotu osvojio nagrade Spirit za nezavisni film, među kojima nagradu za najbolji film, najboljeg glumca (Michael Keaton) i najboljeg snimatelja, nominiran je za Oscara u devet kategorija, pa i za najbolji film.

Uz ‘Odrastanje’ Richarda Linklatera, u toj se kategoriji natječe s ‘Američkim snajperistom’, ‘Grand Budapest Hotelom’, ‘Ritmom ludila’, ‘Igrom oponašanja’, ‘Selmom’ i ‘Teorijom svega’.


Julianne Moore, glavna favoritkinja za Oscara za najbolju glumicu, nagrađena je Spiritom za ulogu bolesnice od Alzheimera u ‘Zauvijek Alice’.

Za najbolje sporedne uloge nagrađeni su Patricia Arquette za ‘Odrastanje’, film o djetinjstvu i prolaznosti vremena, i J.K. Simmons koji u ‘Ritmu ludila’ tumači strašnog profesora glazbe.

Spirit nagrade dodjeljuju se za kvalitetnu nezavisnu filmsku produkciju, a u svakoj kategoriji nađu se i potencijalni kandidati za Oscara.