AUTORSKI PROJEKT ANDRASA URBANA

'Audicija' u satiričkom kazalištu Kerempuh

15.11.2017 u 11:35

Bionic
Reading

Andràs Urban, redatelj koji je režirao u svim značajnim kazalištima u regiji i koji je za svoj rad nagrađen brojnim nagradama i priznanjima, po prvi puta surađuje sa Satiričkim kazalištem 'Kerempuh'. Riječ je o predstavi koja nastaje na temelju njegovog autorskog rada, rukopisom koji je jedinstven i specifičan jer na kreativan i inovativan način problematizira nezaobilazne društvene teme

Kroz suvremeno čitanje kazališta, Andràs Urban postavlja platformu za publiku željnu novih kazališnih izazova. U radu s ansamblom, kritički promišljajući svijet oko sebe, doživljaj stvarnosti se transponira u slojevitu, bogatu igru, gdje se protagonisti ogoljuju do svoje vlastite srži, stoji u priopćenju.

Kakav je osjećaj biti na audiciji i jesmo li svakodnevno dio jedne velike selekcije? Osjećamo li se kao pojedinci odbačeni i nepotrebni iako se svim silama trudimo postići upravo suprotno? Koga to želimo zadovoljiti i čija je odgovornost za nezadovoljstvo u kojem se nalazimo? Ovo su samo neka od brojnih pitanja u vrtlogu ove predstava koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Premijera je zakazana za 17. studenoga u 20 sati, a prve pretpremijerna izvedba može se pogledati 16. studenoga 2017. u 20 sati.