ONLINE MASTERCLASS

Ako želite naučiti sve o snimanju filmova od Wernera Herzoga, evo prilike!

20.05.2016 u 10:22

Bionic
Reading

Poznati filmski režiser Werner Herzog, autor brojnih izvrsnih igranih i dokumentarnih filmova, odlučio je pokrenuti online školu filma s objašnjenjem da studiranje na filmskim akademijama previše košta i predugo traje

Snimio je u svojoj dugoj karijeri više od 70 filmova, a neki od njih su neupitna remek-djela. Istaknuo se i kao režiser igranih i kao dokumentarnih filmova, a njegov specifičan glas i njemačkim akcentom obilježeni engleski mnogima je u međuvremenu postao instantno prepoznatljiv. Za potrebe snimanja jednog filma vukao je ogroman brod preko planine usred amazonske prašume, zbog izgubljene oklade je pred kamerama pojeo vlastitu cipelu, hodao je od Münchena do Pariza kroz snijeg i mećavu da posjeti umiruću prijateljicu, pogodio ga je zalutali metak dok je pred kamerama davao intervju, a on se jedva trznuo. Mrzi piliće, u njihovim očima prepoznaje beskonačnu glupost.

On je, naravno, Werner Herzog, po majci Stipetić, jedan od najvećih živućih filmskih autora, i sada želi svoje ogromno filmsko znanje i životno iskustvo podijeliti s mladim filmskim entuzijastima u svojoj novoj online filmskoj školi. Sve će se odvijati na online platformi MasterClass, a Herzog će mlade filmaše učiti o radu s glumcima, razvoju scenarija, tehnikama vođenja intervjua i drugim ključnim aspektima snimanja igranih i dokumentarnih filmova.

‘Moj cilj je biti dobar vojnik kinematografije i, ako mogu, dvoje ili troje mladih ljudi inspirirati da postanu dobri vojnici filma - to je najviše što mogu učiniti’, objasnio je Herzog svoje motive za pokretanje online filmske škole, dodajući da studiranje na akademijama ionako košta previše. Tvrdi da ono i traje previše i da se sve osnovno o snimanju filma može naučiti u dva tjedna.

U svakom slučaju, Herzog - kao i uvijek - misli ozbiljno pa je i snimio najavni video za svoju online filmsku školu.

Werner Herzog's Filmmaking MasterClass