SAGA O KRAJU ZEMLJE

Agentica Scully piše svoj prvi SF roman

16.01.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon što godinama radite kao specijalni agent u odjelu za paranormalne slučajeve pod nazivom Dosjei X, logično je da se odvažite na pisanje znanstvenofantastičnog romana. Glumica Gillian Anderson, najpoznatija po ulozi dr. Dane Scully, kreće u spisateljske vode i priprema upravo SF roman

Glumica Gillian Anderson, kojoj je uloga specijalne agentice dr. Dane Scully u seriji 'Dosjei X' donijela svjetsku slavu, kreće u spisateljske vode.

Anderson je potpisala ugovor s američkim izdavačem Simon & Schusterom te zajedno s piscem Jeffom Rovinom radi na seriji romana pod nazivom 'EarthEnd Saga'.

Prvi roman 'A Vision of Fire' donosi priču o dječjem psihijatru posvećenom liječenju ratnih i trauma uzrokovanih ekološkim katastrofama koji nailazi na vrlo neobičnu pacijenticu, piše Guardian.

Nakon nekog vremena liječnik shvaća da je ponašanje djevojke koju liječi uvjetovano nezemaljskim silama te da ona ima posebnu misiju.

Anderson vjeruje da ju je dugogodišnje iskustvo koje je stekla prilikom snimanja 'Dosjea X' učinilo svojevrsnom stručnjakinjom za znanstvenu fantastiku te smatra da je sakupila znanje za dobro obavljanje posla.

'Uživam u pisanju, ali rijetko za to odvajam vrijeme i mislim da se ne bih usudila upustiti u pisanje znanstvene fantastike bez osobe poput Jeffa. Shvatila sam da imam ideju za seriju i glavni lik, u ovom slučaju, heroinu.' kazala je Anderson.

Debitantski roman Gillian Anderson i Jeffa Rovina na police američkih knjižara stiže u listopadu ove godine.

Serija 'Dosje X' autora Chrisa Cartera originalno se emitirala se od 1993. do 2002. te je bila hit televizijske mreže Fox. Nagrađena je sa 15 Emmyja i pet Zlatnih globusa.