NATJEČAJ GLASA KONCILA

170 tisuća kuna za kršćanske vrijednosti u univerzalnom smislu

14.04.2009 u 11:12

Bionic
Reading

'Pisanje može početi', pod tim sloganom je Glas Koncila raspisao natječaj za najbolji neobjavljeni roman. Nagradni fond natječaja je 170 tisuća kuna bruto

Novinsko-izdavačka kuća Glas Koncila raspisala je javni natječaj za najbolji neobjavljeni roman na hrvatskom jeziku, koji promiče kršćanske vrijednosti u univerzalnom smislu, prenosi portal glas-koncila.hr.

Na istoj stranici objavljena su pravila natječaja – jedan autor može sudjelovati najviše s jednim neobjavljenim romanom od najmanje 250 i najviše 500 kartica, a sudionici natječaja obavezuju se da tijekom trajanja natječaja neće objaviti nijedan dio romana u medijima i nekoj drugoj izdavačkoj kući.

Pobjednike očekuje izdašna novčana potpora – autor najboljeg neobjavljenog romana dobiva 100 tisuća kuna bruto, drugo mjesto donosi 40 tisuća kuna, a treće 30 tisuća kuna. U navedene iznose uključen je i autorski honorar za prvo objavljivanje romana u nakladi Glasa Koncila.

ŽIRI NEPOZNAT
Tko će valorizirati zastupljenost kršćanskih vrijednosti u univerzalnom smislu u romanima, nije još poznato

Natječaj je otvoren do 6. listopada.

Natječaj Glasa Koncila za najbolji neobjavljeni roman velikim dijelom slijedi V.B.Z.-ovu književnu nagradu.

V.B.Z. nagrađuje jednog autora sa 100 tisuća kuna bruto te objavljuje nagrađeni roman.

Natječaj V.B.Z.-a ne ograničava autore temom, dok u natječaju Glasa Koncila stoji da to mora biti djelo s kršćanskim vrijednostima u univerzalnom smislu.