BILJEŽNICA ROBIJA K.

Prvomajska

04.07.2013 u 20:58

Bionic
Reading

Prvomajska

Onaj Piple d Smajling Fejs je bijo sa nama ekipom u Rinovoj drvarnici. Piple d Smajlig Fejs je varilac u škveru. Samo on se voli sa nama mlađom ekipom družit i zezit. Onda mi njemu nažicamo da kupi nam po sprajt i bacimo neku fani spiku. Sa Piplom je uvik prva liga jer pošto on sa nama spika kao da nismo mali bezveznjikosi nego smo velika ekipa. Mi smo u Rinovoj drvarnici drinkali po sprajt iz limenke. Piple je drinkao malo ožujsko. Onda je on izvadijo kutiju ronhila i dao nam je da zapalimo po duvan.

Moj drug Dino je potegnijo dim iz ronhila i rekao je: "Poala koja gula, čoviče! Sto godina nisam zapalijo duvan! Tata mi šest miseci nije primijo plaću, nemam u kući ni celera za maznit!" Onaj Rino Sajla je rekao: "Ma to je ništa! Moj tata nije primijo plaću već godinu dana! Doma jedemo samo špinjaču i blitvu! Vikendom i malo salatice!" Onaj Kane Šteta je rekao: "Ma to je bezveze! Moj tata već dvi godine radi bez da ga plate! A sad nas još oće izbacit iz stana jer pošto je nešto sjeba sa ratama od krebita!" Onaj flomić Boban je rekao: "Ma to je šala mala! Moj tata uopće ne radi jer pošto je popijo otkaz! A zbog krebita su nam iz doma iznili ormare i televiziju!"

Onda je Piple d Smajling Fejs svom forcom se fljasnijo po čelu i rekao je: "C, c, c, c, c..." Ja sam njega pitao: "Šta je, Piple? Čemu čudilo?" Piple je rekao: "A ništa! Kad sam ja bijo mali ka vi, onda smo se mi dica u drvarnicama takmičili ko ima veći kurac, a vi sad..." Ja sam pitao: "A mi sad?" Piple je rekao: "A vi sad kome su roditelji u većem kurcu... Žalosno!" Mi ekiposi smo gledali u Piplu sa lakšom zbunjozom. Piple d Smajling Fejs je srknijo guc ožujskog i rekao je: "Zeznuta je ovo zemlja! Ovdi se tragedija prenosi sa dice na roditelje!"

Mi rulja smo piljili u Piplu sa nekuženjem. Onda je moj drug Dino njemu rekao: "Dobro, al to ne znači da mi imamo mali kurac!" Piple je raširijo ruke i nakeserijo se: "Nisam to reka... Nemoj me krivo citirat..." Dino je rekao: "Naprimjer primjera, ja svog u zadnje vrime ne smim ni pogleat od vune koliki je!" Onda je Rino Sajla rekao: "Meni je isto stravično ogroman! Ja mislim da mi raste od špinjače i blitve!" Onda je Kane Šteta rekao: "Meni je isto prevelik za moje godine! Ja mislim da mi je veći nego rata od tatinog krebita!"

Tu smo mi odvalili jedan kes na Kaninu bazu. Onda je flomić Boban rekao: "A ruljo, pa ajmo mi isto napravit takmičenje!" Ja sam pitao: "Iz čega?" Flomić Boban je rekao: "Pa ovo šta je reka Piple!" Dino je rekao: "Ajmo, jebate! Samo vas moram navrime upozorit da nemate šansi! To je živi horor koliki mi je!" Kane Šteta je rekao: "Nou ćens, miki! Kad ja svog izvadim biće rastur beba zvečka!" Ja sam rekao: "Okej, ruljo, ajmo umisto šuplje spike opalit turnir..."

Samo onda je Piple d Smajling Fejs uletijo: "Čekajte malo, čekajte! To možete radit samo kad ja izgibam iz drvarnice!" Ja sam njega pitao: "Zašto? Pa moš nam bit sudac!" Piple je rekao: "Jesi ti normalan, čoviče?! Još mi samo fali da me optuže da sam ka oni... ka oni..." Ja sam pitao: "Ka koji?" Piple je rekao: "Ka oni biskupi iz svete stolice..." Rino Sajla je pitao: "Šta imaju biskupi sa turnirima i sporskim takmičenjima?" Piple je rekao: "Nije važno! Ja idem vanka, a vi se takmičite!"

Onda je Piple d Smajling Fejs izgibao iz drvarnice. Mi smo njemu rekli da čeka nas na zidiću iza trafostanice pašmo mu donit rezultate. Kane Šteta je trknijo doma po metar. Dino je njemu rekao: "Donesi oni veliki zidarski! Nemoj nešto malo, pa da mi moraš mirit iz tri đira!" Onda smo mi banditosi opalili turnir u Rinovoj drvarnici. Piple je smjehuckao se i drinkao je malo ožujsko na zidiću iza trafostanice. Onda smo mi za kvarat od ure dogibali do njega. Flomić Boban je njemu dao papirić sa rezultatima.

Piple d Smajling Fejs je gledao u papirić i cenijo je od smijade. Onda je on naglas čitao sa papirića: "Rino Sajla - dva centimetra! Dino - jedan koma osam! Robi - jedan koma devet! Kane Šteta - dva koma dva, opaaa! Flomić Boban - jedan koma sedam!" Mi smo svi gledali u Piplu sa iščekivalom. Kane Šteta je njega pitao: "I? Šta kaeš?" Piple je rekao: "Fascinantno!" Tu smo mi svi nakesili se od guštije. Piple je rekao: "Kane je pobjednik u oštroj komkurenciji! Ali najglavnije je da ste dobri ka tim, čoviče! Jer ovo je ukupno skoro deset centi! Vrhunski rezultat!"

Onda je moj drug Dino Piplu pitao: "A kad si ti bijo mali jesu vam, ono... jesu vam bili manji ili veći od naših?" Piple je rekao: "Znatno manji!" Dino je rekao: "N bava kua?" Piple je rekao: "Bez zeze! Ostvarili ste značajni napredak u odnosu na doba socijalističke mizerije!" Tu smo mi rulja dali si po gimi fajv od hepinesa. Piple d Smajling Fejs je keserijo se i kucnijo se sa nama sa limenkama. Rino Sajla je rekao: "A fakat je ovi turnir trista puta bolji nego takmičit se kome je doma veća koma i nesreća!" Piple je rekao: "Kako nije, čoviče! Ovo uliva nadu, vjeru i optimizam!" Onda smo mi mrgaši opet dali si po gimi fajv i kucnili smo se sa sprajtovima.

Onda je do nas dogibao neki pikolo šta ga Piple zna. Pikolo je pitao: "Šta je, ekipa? Otkud takvi hepines u ovoj krizi, a?" Piple je zamahnijo sa papirićom i rekao je: "Jebeš krizu! Ovo je nada, vjera i optimizam!" Pikolo je pitao: "Jel mogu ja vidit?" Piple je rekao: "Moš!" Onda je pikolo gledao u papirić i naglas je čitao: "Rino Sajla - dva centimetra! Dino - jedan koma osam! Robi - jedan koma devet! Kane Šteta - dva koma dva, opaaa! Flomić Boban - jedan koma sedam!"

Onda je Piple d Smajling Fejs pikola pitao: "I? Šta kaeš?" Pikolo je rekao: "Fascinantno!" Piple je rekao: "To sam i ja reka!" Onda je pikolo zamahnijo sa papirićom i pitao je: "Jel mogu ja ovo dobit?" Piple je rekao: "Naravski da ne moš!" Pikolo je pitao: "A ako platim pedes kuna?" Piple je pitao: "A ako platiš sto kuna?" Pikolo je rekao: "Aj nađemo se na seamdes!" Piple je rekao: "Aj nađemo se na osamdes!" Pikolo je rekao: "Dil!" Piple je rekao: "Dil!" Onda je pikolo pljunijo Pipli osamdes kuna za papirić. Onda je on stavijo papirić u žep i odgibao je niz ulicu.

Mi rulja smo gledali za pikolom sa tupilom od nekužitisa. Ja sam Piplu pitao: "Koji ti je ovo redikul, jebate?" Piple je rekao: "Aaaa, nije Škegrisimo redikul! Škegrisimo je makroekonomist!" Dino je pitao: "Šta su to narkoekonomisti?" Piple je rekao: "To su oni šta misle da svaki kurac mogu iskoristit u borbi protiv krize!" Tu smo mi opet zinili od turbo zbunjoze. Piple je rekao: "Ali nama je to prilika da trgnemo još jednu turu sprajta, he-he-he..." Onda sam ja uletijo: "Čekaj malo, pa neće valjda iskoristit i naše rezultate?" Piple je rekao: "Naravski da hoće!" Ja sam pitao: "Ali ka šta?" Piple je rekao: "Ka program mjera!"

Robi K. (IIIa)