BILJEŽNICA ROBIJA K.

Lupari i nanari

04.07.2013 u 20:39

Bionic
Reading

Lupari i nanari

Mi obitelj smo bili u dvoru kod mog dide na Šolti. Mama i tata su sidili za stolom i čitali su svoje čitabe. Dida je sidijo u lingeštulu i čitao je svoju čitabu. Samo je meni bila živa tlaka i dosada. Onda sam ja pitao mog dida: "Dida, oš se igrat sa menom na čovječe ne ljuti se?" Dida je iz lingeštula rekao: "Ne mogu sad, unukiću, viš da imam posla!" Ja sam pitao: "A šta radiš?" Dida je rekao: "Evo listam Plejboj i gledam gole pičke!" Onda je mama dreknila: "Čako!" Onda je tata dreknijo: "Čako!" Dida je njih pogledao sa čudilom i pitao je: "Šta je sad, jebate?" Mama je njemu rekla: "Pa nemoš takve stvari balit prid ditetom, jebemu jarca!" Dida je pitao: "Koje stvari?" Tata je njemu rekao: "Govoriš grube riči, pizdamu materina!" Onda je dida njima rekao: "Moj unukić me lipo pita i ja mu drito odgovorim šta me pita! Nema u nas dva muljanja i preserancije! Šta ima zdravije od gole istine?" Mama je samo zakolutačila sa očima. Tata je samo zakolutačijo sa očima.

Onda su veliki opet sidili i čitali su svoje čitabe. Samo je meni bila turbo tlaka i dosada. Onda sam ja didu pitao: "A dida, a zašto ti u Plejboju gledaš gole pičke?" Dida je meni rekao: "Šta ja znam, unukiću, ono, da vidim koja je najbolja!" Ja sam njega pitao: "Pa koja ti je najbolja?" Dida je rekao: "Masu su mi dobre ova iz Švedske i ova iz Jamajke! Al ipak mi je najbolja ova pička iz Losanđelesa!" Ja sam pitao: "Jel je mogu ja vidit?" Dida je rekao: "Moš, ko ti brani!" Samo mama je dreknila: "Čako!" Tata je isto dreknijo: "Čako!" Dida je njih pogledao sa čudilom i pitao je: "Šta je sad, jebate?" Mama je njemu rekla: "Pa nemoš takve stvari pokazivat ditetu, čoviče božji!" Dida je pitao: "Koje stvari?" Tata je rekao: "Aj ne pravi se blesav! Robi je još previše mali dječak da ga uvodiš u mračni svjet pormografije!" Dida je rekao: "Ja mislim da vi dva previše brijete! Zašto moj unukić ne bi moga malo zavirit u Plejboj?" Mama je njemu viknila: "Zato šta ti to nije Plejboj nego Slobodna Dalmacija, eto zašto!" Tata je viknijo: "I plus ti ta pička iz Losanđelesa ima odjelo i kravatu!" Dida je raširijo ruke i rekao je: "Šta ima zdravije od gole istine?"

Posli sam ja se sa mojim roditeljima spustijo na mulić. Mama je natrackala se sa kremom i legla je na štramac da malo se reš priprži na suncu. Tata je sa kanoćalom gledao u metalik jahtu šta je parkirala se u vali. Ja sam sa mulića brao lupare i nanare i spremao sam ih u žutu kanticu. Tata je piljio kroz kanoćal i rekao je: "Koja moćna jahtusina, jebate led! Ja u životu nisam vidijo veću!" Mama je sa štramca pitala: "Jel ima na njoj koji selebriti?" Tata je rekao: "Ma ima ih trista posto, samo su se sad sklonili u kabine! Čekaj malo... Čoooviče!" Mama je pitala: "Šta je?" Tata je rekao: "Čoooviče! Ja mislim da su na jahti Anželina Žoli i oni njen Red Bul!" Ja sam rekao: "Nije Red Bul nego Pit Bul!" Mama je rekla: "Nije ni Red Bul ni Pit Bul nego Bred Pit!" Tata je rekao: "E taj!"

Mama je u roku munja poskočila se sa štramca. Ona je rekla: "Ma nemoguće da su Bred i Anželina! Oni su sad tribali bit na Brionima!" Tata je piljio kroz kanoćal i rekao je: "Ma stoposto sam siguran! Di neću pripoznat Anželinu, jebate! Samo sad su se opet sakrili u kabine!" Mama je rekla: "Daj mi kanoćal da ja dzirnem jedan đir!" Tata je rekao: "Oću klinac! Pa da mi nešto promakne! Ništa se ti ne brigaj, sve ću ti ja prepričat!" Ja sam rekao: "Ako su to Anželina i Pit Bul moga bi im ja prodat kanticu lupara i nanara za na buzaru?" Tata je pitao: "Hau mač?" Ja sam rekao: "Handrid baks!" Tata je rekao: "E, al ako usnimimo sa mobitelom Anželinu u bikiniju, il još bolje bez bikinija, pa to prodamo nekom časopisu za kulturu i društvena pitanja, onda je to fajv handrid baks! Bereš, miki?" Ja sam rekao: "Berem! Ne triba lovit lupare i nanare nego sise i guzice!"

Samo onda je jedan barba u crvenim mudantinama izgibao sa mengafonom na provu od jahte. Onda je on uključijo mengafon i viknijo je prema nama: "Alo ti, papane, oš nas više prestat gledat sa kanoćalom!?" Tata je rekao: "Vidi, jebate, Red Bul govori hrvacki!" Mama je rekla: "Ne zove se Red Bul nego Bred Pit!" Tata je rekao: "E taj!" Barba je opet viknijo kroz mengafon: "Slušaj ti, majmune, oš da ti dođem na obalu i stučem ti glavu, a?! Odma da si nas presta špijunirat!" Tata je pitao: "Kome on ovo govori?" Mama je rekla: "Ja mislim tebi!" Tata je rekao: "Šta mu ja radim, jebate?" Mama je rekla: "Gledaš ga sa kanoćalom!" Tata je rekao: "Pa gleda i on mene bez kanoćala!" Mama je rekla: "Ha, reci mu to!" Tata je pitao: "Kako ću kad nemam mengafona?" Mama je rekla: "Ako on tebe gleda bez kanoćala moš i ti njemu govorit bez mengafona!"

Onda je moj tata savijo ruke oko usta i viknijo je prema barbi: "Alo, prika, jesi ti Pit Bul?" Barba je viknijo kroz mengafon: "Za tebe ne da sam pit bul, nego sam pit bul eksterijer! Ne prestaneš li buljit u nas sa kanoćalom doću tu i zdrajfaću ti kosti!" Tata je njemu viknijo: "A šta se tako kurčiš, nisi u Holuvudu, jebate irud! Nemoš ti meni govorit šta ću ja radit na mom muliću!" Barba je viknijo: "Neću ti ništa govorit, negoš ti razvalit bubrige, razumiš! Napraviću fleku od tebe!" Onda je moj tata urliknijo: "Aj dođi pizdati materina, dabiti pizda materina! Ako si ti američki glumac i ja sam hrvacki branitelj! Žigericuš ti izvadit ka šta sam je vadija i četnicima!" Barba je dreknijo u mengafon: "E sad si najeba, krvave mi nedilje! E sad si moš kapsil spremit!" Tata je dreknijo: "Dođi, jebati ja mater! Dođi, neš se živ vratit sa moga mulića!"

Onda je barba sa metalik jahte se ukrca u gumenjaka i upalijo je motor. Moj tata je nabrzihen kraj mulića skupijo u ruke četri bovana. Ja i mama smo brisnili u zaklon iza grmića. Barba je u gumenjaku tuta forca pičijo prema nama. Kad je približijo se tata je zamahnijo bovanom da će ga puntat u tikvušu. Samo onda je on viknijo: "Patak, jebate, jesi to ti?!" Barbi je uletilo čudilo: "Jesam! A koji si ti?" Tata je rekao: "Nemoj me zezat da me nisi pripozna!" Onda je barba zagledao se u tatu i skriknijo je: "Asti srce irudovo! Pa otkud ti ovdi!?" Moj tata je okrenijo se prema mami i rekao je: "Ženac, ovo je Patak! Išli smo skupa u osnovnu!"

Onda je barba Patak parkira gumenjaka i izgibao je na mulić. Onda su se on i moj tata grlili i davali si po gimi fajv. Barba Patak je tati rekao: "Sto godina te nisam vidija! Pa di si ti, prika?" Tata je rekao: "A evo me ovdi na obali! A di si ti?" Barba Patak je mahnijo glavom i rekao je: "A evo i mene tamo na jahti!" Tata je pitao: "Pa otkud ti tolika jahta, čoviče božji? Mislim, nije baš da si bijo odlikaš u školi!" Barba Patak je rekao: "Ma ja sam ti tu samo sikjuriti, razumiš! Ono, bodigard!" Tata je rekao: "Aaaaa, znači ti samo čuvaš Red Bula i Anželinu?" Barba Patak je pitao: "Koju Anželinu?" Tata je rekao: "Aj nemoj mi se tu pravit tudum! Znaš ti dobro koju!" Barba Patak je rekao: "Anželinu Žoli? Pa nije ti ona na ovoj jahti, glupsone! Njena je jahta ka četri ove! I plus toga, ona ti ima američke sikjuritije!" Tata je pokazao prstom prema vali i pitao je: "Pa čija je onda ovo, ako su sikjuritiji naši?" Barba Patak je rekao: "Od neke pičke iz Losanđelesa!"

Robi K. (IIIa)