BILJEŽNICA ROBIJA K.

Križ u razredu

04.07.2013 u 21:07

Bionic
Reading

Križ u razredu

Ona učiteljica Smilja svaki dan dođe nama u razred sa novim brošom. Onda mi po brošu znamo kakve je učiteljica Smilja volje. Kad dođe sa brošom u obliku kante za škovace mi znamo da se ona osjeća ka kanta za škovace. Kad dođe sa brošom u obliku karampane mi znamo da se osjeća ka karampana. Samo kad dođe sa brošom u obliku broja jedan onda mi znamo da će ispitivat gradivo i da će frcat asi.

Učiteljica Smilja je mene pozvala ispred ploče da odgovaram gradivo iz matuše. Ona je prema meni dignila livu ombrvu i zločimački se smjehuljila. Ja sam najprvo pogledao u križ šta je obišen nama iznad ploče. Onda sam ja ispod križa zlamenovao se. Onda sam sklopijo ruke. Onda sam zatvorijo oči i promrmorijo sam molitvu. Onda sam na kraju rekao: "Tako mi bog pomogao!" Uči Smilji je uletilo lakše čudilo. Onda je ona rekla: "Je li gospodin završijo sa preseravanjem da mu postavim prvo pitanje?" Onda sam ja nju pogledao koljački i pitao sam: "Na kojeg Gospodina gospođa misli?"

Uča je porumenkila po ušima i obrazima. Onda je ona rekla: "Okej, pametnjakoviću, saćemo te vidit kakvi si u računskim operacijama sa razlomcima! Za početak nam reci iz glave koliko je jedna osmina od šesnajst!" Ja sam počeškao se po ćiverici i govorijo sam: "Jedna osmina od šesnajs... jedna osmina od šesnajs..." Onda sam rekao: "Ja mislim da je četri!" Uča je rekla: "Žao mi je, krivi odgovor! Prvi minus na putu do asa!" Ja sam okrenijo se prema križu i rekao sam: "Daj, jebate, stvarno si bezveze!" Uča je cijuknila: "Molim?!" Ja sam rekao: "Ne govorim vama!"

Učiteljica Smilja je mene gledala sa žešćom tupajom. Onda je ona rekla: "Drugo pitanje! Koliko je četri petine od deset?" Ja sam dignijo glavu prema lusteru i govorijo sam: "Četri petine od deset... četri petine od deset... Jel to šest?" Uča je rekla: "Sori, krivi odgovor! Drugi minus na putu do asa!" Ja sam okrenijo se prema križu i rekao sam: "A daj, čoviče, stvarno si malo ukurcu! Jel me to namjerno brumaješ?" Uča je skriknila: "Molim?!" Ja sam rekao: "Ne govorim vama!"

Učiteljica Smilja je dignila obe ombrve uzbrdo. Onda je ona rekla: "Treće pitanje! Koliko su tri šestine od dvanajst?" Ja sam rekao: "A to znam... to znam sto posto... to je... Je li osam?" Uča je nakeserila se: "Žalim slučaj, nos ti posran! Treći minus na putu do asa!" Ja sam okrenijo se prema križu i podviknijo sam: "E znaš šta, e stvarno nisi normalan!" Uči je ispao dnevnik iz ruku. Ja sam gledao u križ i dreknijo sam: "Lipo sam se zlamenova i izmolijo molitvu, a ti meni tako! Super si mi ga zavida! E jebešmi mater ako sad nećemo maknit križ iz razreda, pa idi onda zajebavat nekog drugog!"

Uča Smilja je piljila u mene sa raskobečenim očima. Svi u razredu su se ušutili. Ja sam gledao u križ i rekao sam: "Ma šta nisi matematičar? Pa kad nisi, šta me onda brumaješ sa krivim rezultatima, a?! Jel se tako ponaša prema maloj dici?!" Uča je gledala u šoku sa zinutim ustima. Ja sam gledao u križ i govorijo sam: "Ma šta ne brumaješ? Jel ti stvarno misliš da smo mi bezveze stavili križ u razred, a? Pa maknićemo ga, čoviče božji, ako nema koristi! Evo ja ću ga sad skinit i frcnit kroz ponistru! Pa onda moš nekom drugom prodavat baze i prcat ga da si slab matematičar!"

Učiteljica Smilja je bila u turbo ošamutu i rekla je: "Robi, šta je tebi? Jesi ti, dite, skrenijo s mozga?" Samo ja sam dalje gledao u križ iznad ploče i podviknijo sam: "Šta ćemo stavit umisto križa? Jel me to pitaš, majketi? Pa kakvo ti je to glupo pitanje!?" Uča je gledala u mene sa komom na kvadrat. Rulji je isto bila zbunjoza i napetost. Ja sam gledao u križ i rekao sam: "Pa stavićemo bilo šta drugo, baš me briga! Stavićemo krst ako treba... Evo, stavićemo krst!"

Uča Smilja je zlamenovala se i skriknila je: "Robi, za majku božju! Oš više prestat sa tim glupostima?" Ja sam gledao u križ i rekao sam: "Šta, isto je krst ka i križ? Je li? Okej, ondašmo obisit neki drugi klinac! Možemo oni, kako se zove, polumisec... Je, stavićemo polumisec, pa se ti misli! Alahu Ekber!" Uča je podviknila: "Robi, isti sekund da si presta!" Samo ja sam još gledao u križ i viknijo sam: "Aaaa, to te znači jebe! Kriva molitva, je li? A ti si meni moga dat krive rezultate, a? E pa obisićemo polumisec, da znaš! Alahu Ekber! Alahu Ekber!"

Učiteljica Smilja je u paniki okrenila se prema razredu. Ona je rekla: "Dica, šta je ovo?! Ovi je totalno propuva!" Moj drug Dino je prema učiteljici pokazao sa prstom u sljepočnicu kao da ja sam iša na kvasinu. Onaj Kane Šteta je rekao: "Iša nam je Robi u prdec!" Tuljanica Niveska je rekla: "Puka je jadničak na mozak! To mu je od bubanja gradiva!" E ali ja sam dalje gledao u križ iznad ploče. Plus sam raširijo ruke i vikao sam: "Alahu Ekber! Alahu Ekber! A? Šta sad kažeš, matematičaru? Jel ti to sad dobra bruma?"

Samo onda je učiteljica Smilja skočila ispred mene i uhvatila me je za ramena. Ona je skriknila: "Prestani! Saš iz ovih stopa otić doma da te mama odvede doktoru! Jesi me razumijo?" Ja sam gledao u križ i vikao sam: "Alahu Ekber, eto ti! Alahu Ekber!" Uča je zatresla me i podviknila je: "Prestani, prestani! Dino, dođi vamo i vodi ovog luđaka doma! Neka ga mater hitno vodi na psihijatriju!" Dino je skočijo iz klupe i dojurijo je.

Onda sam ja pogledao u uču i zacendrao sam: "Neću ja na psihijatriju! Oću odgovarat gradivo iz matuše! Samo bez da mi oni gori podvaljiva!" Uča je pitala: "Ma ko ti podvaljiva?" Ja sama rekao: "Ovi šta smo mu stavili križ! Navuče te da mu viruješ, a onda te zajebe!" Uča je mene pomilkila po kosici i rekla je: "Moraš u doktora na pregled, sinko! Nek te malo stavi u luđačku košulju dok ti ne prođe napad! Pa kad ozdraviš ondaš opet u školu!" Ja sam se razdrevijo tuta forca: "Neću u ludaru, neću! Ja oću odgovarat matušu! Ja uz božju pomoć znam sve rezultate!" Uča je dreknila: "Dino, vodi ga doma! Brzo! Kane, pomozi mu!"

Onda su Dino i Kane Šteta mene ćopili za ruke i gurali su me prema vanka iz razreda. Ja sam se trzao i vrtijo sam glavušom. Plus sam arlaukao: "Neću u ludaru! Oću odgovarat gradivo!" Učiteljica Smilja je ukipala se kraj ploče u turbo iz-neredu. Rulja iz razreda su gledali u mene sa vunom i hororom. Dino i Kane su mene gurali me prema izlazu. Onda je Dino meni šapnijo na uvo: "Čoviče, jesi stvarno mislijo da će ti onaj gore pomoć da ne dobiješ asa iz matuše?" Onda je Kane Dinu šapnijo: "A jel ga dobijo, a?" Kad su otvorili vrata ja sam se okrenijo i pogledao sam u križ. Onda sam ja šapnijo: "Fala ti, stari!"

Robi K. (IIIa)