BILJEŽNICA ROBIJA K.

Izvrsnost i odličnost

04.07.2013 u 21:26

Bionic
Reading

Izvrsnost i odličnost

Tata je mami rekao: "Mišu, jel ti već pomalo razmišljaš šta bi ove godine mogli imat na božićnom meniju, a?" Mama je pitala: "Na čemu?" Tata je rekao: "Na božićnom meniju! Mislim, šta ćemo ispeć za glavnu ždroku? Osim francuske i orahnjače..." Mama je rekla: "Lani smo imali prasca, a saćemo imat tuku!" Tata je zakolutačijo sa očima. Onda je on u bjesnilosti izgibao iz primaće i zalupnijo je sa vratima. Onda je on kroz zatvorena vrata mami dreknijo: "Jeba me svetac ako si ti normalna! Jel može čovik sa tobom o ičemu pričat a da ti ne drobiš protiv vlade!?"

Ja sam dumao o tom neskužljivom događaju iz naše kuće dok smo mi mrgaši bili u akciji harača po poslugi. Sa menom su u akciji bili moj drug Dino i onaj Kane Šteta. Akcija harač je išla ovako. Moj drug Dino je najprvo u poslugi mrknijo dvajs deka jakobsice i tutnijo je ispod jaketice. Onda je Kane Šteta mrknijo teglu kiselih krastavaca i tutnijo je ispod jaketice. Onda sam ja mrknijo kesicu vegete i tutnijo sam je ispod jaketice. Onda je Dino mrknijo pakovanje kranjskih. Onda je Kane Šteta mrknijo dvajs kesica praška za pecivo. Onda sam ja mrknijo teglu ajvara. Samo onda je onaj poslovođa Vjeko naletijo na nas mrgaše sa velikim kolicima i stisnijo nas je uz police.

Barba Vjeko je urliknijo: "U moju ste poslugu došli u lupeštinu?! Je li, bando razbojnička?! E pa malo kurac! Malo kurac ćete mene opljačkat!" Mi mrgaši smo išli da ćemo se otrgnit i brisnit. Samo nismo mogli jer pošto nas je barba Vjeko sa velikim kolicima jako stiskao uz police. Barba Vjeko je imao krvave oči i drečao je: "Saćete najebat, bando razbojnička! Saćete najebat tuto kompleto! Saću vam iz ovih stopa zvat i panduriju i roditelje!" Onda je ona teta Bisera šta radi na kasi njemu doviknila: "Neš im morat zvat roditelje, jer pošto Robijeva mama upravo ulazi u poslugu!"

Moja mama je ugibala kroz vrata i ukočenila se kraj blagajne sa zinutim ustima. Plus joj se razlilo crvenilo po vratu i po ušima. Onda je ona uzviknila: "Robi! Dino! Kane! Opet ste se igrali na vlade i ministara!? Pa jebemu mliko materino! Jesam vam već sto puta rekla da se na to ne smite igrat!?" Barba Vjeko i teta Bisera su gledali u nju sa lakšim ošamutom. Onda je barba Vjeko naperijo prstom prema mojoj mami i rekao je: "Nisu se oni igrali na vlade i ministara, gospođo, nego su krali po mojoj samoposlugi ka zadnji razbojnici!" Moja mama je podviknila: "A šta sam ja drugo rekla?"

Bajba Vjeko je piljio u nju sa turbo zbunjozom. Teta Bisera je dizala ombrve od nekuženja. Onda je barba Vjeko rekao: "A dobro žena i govori, u pene bonačića! Banda je opljačkala cilu zemlju!" Mama je rekla: "Lako za to, čoviče, al pogledaj koji je to utjecaj na dicu i mladež! Oni su im sad glavni uzori! Više niko ne jebe Olića ili Luku Modrića! Mali pizdunčići nonstop govore da oće se ugledat na najvažnije face! Dica briju na izvrsnost i odličnost, razumiš!"

Barba Vjeko je nas mrgaše stiskao sa velikim kolicima i gledao nas je jadnički. On je nama rekao: "Pa šta ste se našli igrat na vlade i ministara u mojoj butigi! Šta ste se ovdi našli trenirat izvrsnost i odličnost!" Kane Šteta je njemu rekao: "Nego di ćemo?" Barba Vjeko je rekao: "Štajaznam, jebate, u nekoj tvornici! Ili u pošti! Idite se igrat u neko javno poduzeće!" Kane je rekao: "Pa kad tamo ne možemo uć!" Barba Vjeko je podviknijo: "E pa ne moram ja najebat jerbo se vi oćete kurčit i ugledat na najuglednije Hrvate! Neću ja plaćat laštru zbog mladih štreberčina!"

Onda je moja mama uletila: "A šta misliš kako je meni, čoviče božji!" Barba Vjeko i teta Bisera su zapiljili se u nju sa upitnicima. Mama je rekla: "Prošli misec mi je Robi ispraznijo takujin sa po plaće, spizdijo cilu lovušu, i onda doma reka da se on to igra na Kalmete! A? Jel to razumiš?" Teta Bisera i barba Vjeko su rekli: "Muku ti irudovu!" Moja mama je rekla: "A tek Dino! Znaš šta je Dino napravijo?" Barba Vjeko je pitao: "Šta?" Mama je rekla: "Uzeo je ključ od tatine mazde, proda auto nekom degeneriku za kvarat cjene, sprčka sve đenge, i posli doma reka da se on to igra na Šukera! Razumiš?"

Teta Bisera je zlamenovala se i rekla je: "Ja ne znam šta bi da moj mali to radi, majkemi! Ja bi ga odvela na panduriju da ga stave u zatvor!" Mama je njoj rekla: "A šta misliš, da ja svog već nisam vodila u panduriju?" Teta Bisera je rekla: "N bava kua? I? Šta je bilo?" Mama je rekla: "Ništa! Rekla sam ih da ga uhapse, jerbo mi se mali kretenoid nonstop igra na Kalmete i pljačka sve živo i neživo!" Teta Bisera je pitala: "A oni?" Mama je rekla: "Rekli su da ako je mali zaglumijo Kalmetu, onda će ga oni uhapsit isto ka šta hapse Kalmetu! Pa su blokali od smijade! Plus su pitali Robija da je li ministar možda za sokić!" Teta Bisera je pitala: "A Robi?" Mama je rekla: "Reka je da sokić neće, al ako je neko od gospode raspoložen da ga poljubi u guzicu da nema ništa protiv!"

Barba Vjeko je zlamenovao se i rekao je: "Pa to je strava i užas! Banda razbojnička! Ne samo da su nam pokrali cilu zemlju, nego su nam i mladež pokvarili tuto kompleto!" Moja mama je rekla: "To je najgore! Tačno vidiš kako se pristojni dječaci pretvaraju u bolesnike kad se idu na njih igrat, a sve zato šta oće bit najbolji od najboljih!" Teta Bisera je rekla: "A jadna dičica, gospe moja, u šta su im monstrumi djetinjstva pretvorili..."

Barba Vjeko je odmaknijo velika kolica od nas mrgaša. Mi smo gledali u pod i složili smo patničke face. Barba Vjeko je naperijo kažimprst prema nama i rekao je: "Nemoj slučajno da u mojoj samoposlugi više trenirate izvrsnost i odličnost, jel to jasno?!" Mi smo zaklimali glavušama kao da nema šanse. Barba Vjeko je rekao: "Aj onda, kimba! I neću ovdi da vidim više nijednog ministra! Kapito?!" Mi smo u roku munja brisnili kroz vrata i zapičili smo preko ceste. Samo barba Vjeko je za nama dreknijo: "Čekajte malo, a roba?! Di je roba?! Vratite robu šta ste je maznili! Alo!!!" Samo već smo mi otpičili daleko između zgrada. Mama je kod blagajne rumenkila se po faci i rekla je: "E jebešga, već su zbrisali! Saću ih ja stić pa ih vratit vamo!"

Onda smo za pet minuta mi mrgaši našli se kod klupice u parkiću. Na klupici su sjedile Dinova i Kanina mama. Plus je moja mama pičila preko parkića prema nama. Mame su nas pitale da jesmol uspili nabavit sve po spisku. Mi mrgaši smo zaklimali glavušicama. Onda je Dino svojoj mami dao dvajs deka jakobsice i pakovanje kranjskih. Kane Šteta je svojoj mami dao kisele krastavce i prašak za pecivo. Ja sam izvadijo ispod jaketice vegetu i teglu ajvara da dam ih svojoj mami. Onda je Dinova mama moju mamu pitala: "Alo ženo, jesi živa? Kako si ti ove klipsone uspila škapulat kad ih je Vjeko ukebao u lupeštini?"

Tu je moj drug Dino uletijo: "Ajme, Robijeva mama je bila čisti genije! Rekla je barba Vjeki da smo se mi u poslugi igrali na vlade i ministara!" Kanina mama je zinila: "Molim?" Kane je rekao: "Turbo ludilo, čoviče! Složila mu je spiku da smo se igrali na Kalmete i Šukera!" Dinova mama je cijuknila: "Šta? Na Kalmete i Šukera da ste se igrali?... Oala koja genijalna baza! Pa ja ću ispalit!" Kanina mama je cijuknila: "Savršeno, jebate! Prestavit pljačku ka politički rad!" Tu su Dinova i Kanina mama davali mojoj mami po gimi fajv. Dinova mama je njoj rekla: "Ja se toga nikad ne bi sitila! Kako ti je samo takva bruma pala na pamet?" Moja mama je rekla: "Iskjuz mi! Nisam ja ništa brumavala!" Kanina mama je pitala: "Nego šta si?" Moja mama je rekla: "Igrala sam se na Jace!"