RIBA RIBI GRIZE...

Veličanstven trenutak ovjekovječen ledom

30.01.2017 u 13:12

Bionic
Reading

Ono što rijetko polazi za rukom i najvještijim fotografima specijaliziranim za prirodu i divljinu, ovjekovječiti trenutak kad grabežljivac i plijen postaju jedno, uspjelo je - ledu

Fotografija ledom okovane štuke čiji slastan zalogaj upravo postaje nesretni grgeč objavljena je nedavno na Facebooku. Očekivano, fotografija je postala viralni hit, ali je pokrenula i niz komentara kako je očito riječ o fotomontaži.

Kako bi dokazali autentičnost fotografije, autori su se doslovno dali navući na tanak led. Riskirajući propadanje u zaleđeni kanal, motornom su pilom izrezali komad zaleđene površine u kojoj su se ribe našao.

Nasreću, led je pod njima izdržao i snimkom su dokazali da nije riječ o fotomontaži. No i dalje ostaje pitanje kako je moguće da se smrzavanje dogodilo tako naglo da je led uspio zadržati ribe nepokretnima.

Štuka guta grgeča Autor: Youtube

Jedan od mogućih odgovora je raj da se proždrljiva štuka odlučila na prevelik zalogaj koji joj je zapeo u ustima. Štuka i grgeč skončali su zajedno i plutajući na površini kanala ostavili ledu dovoljno vremena da ih zamrzne u vremenu.