ŠTO TE NE UBIJE...

Ovog tipa zovu Čudovište, a kad vidite slike, znat ćete i zašto

05.04.2017 u 15:15

  • +5

Mišići bodybuildera napumpani uljem sintolom

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

O bodybuilderima, ili po hrvatski tjelograditeljima, možemo imati različita mišljenja, no mora im se odati priznanje za veliki trud koji ulažu u izgradnju svojih tijela

Za stimuliranje rasta mišićne mase oni naporno vježbaju u teretani, a za pravilan rast i obnovu mišića potrebna je i velika disciplina za stolom. Sport kojim se bave definira se kao planski, sustavni i trajni proces hipertrofije, definicije muskulaturnog sustava i tjelesne simetrije.

Postoji i lakši, iako ne i bezbolniji, način na koji mogu nabujati mišići. Opseg bicepsa 48-godišnjeg Brazilca Valdira Segatoa iznosi nevjerojatnih 58,5 centimetara. Iako je prije samo pet godina taj opseg iznosio upola manja, Valdiru to nije dovoljno pa nastavlja ubrizgavati bolne injekcije potencijalno smrtonosnog tvari – sintola.

Riječ je o ulju koje je stvoreno za sasvim drugu primjenu, no slučajno je otkriveno da se izravnim ubrizgavanjem u mišićno tkivo povećava njegova masa. Omogućilo je to Valdiru da dosegne mišićnu masu svojih idola Arnolda Schwarzeneggera i Hulka. Izbjegavanjem planskog, sustavnog i trajnog procesa u postizanju te mase, uspio je još jedno – u lokalnoj sredini zovu ga Čudovište, no njemu to služi na ponos.