'RADIMO SVOJ POSAO'

Dakle, stvarno! Ruski svećenici prosuli svetu vodicu iz zrakoplova kako bi zaustavili pijanstvo i bludničenje

16.09.2019 u 13:39

Bionic
Reading

Tverski svećenici dosegli su novu razinu u borbi protiv razvratništva. Točnije - novu nadmorsku visinu!

Kako bi spasili stanovništvo od loših navika, svećenici su izlijevali svetu vodu iz zrakoplova koji je letio iznad Tvera. Bizarna akcija dogodila se 11. rujna, na ruski Dan trezvenosti.

Svećenici su na stari zeleni zrakoplov ukrcali oko 70 litara vode i ikonu. U zrakoplovu je bio i novinar koji je sve pratio.

'Neka se smiju. Mi radimo svoj posao', komentirao je otac Aleksandar sve one kod kojih je ova vijest izazvala bujicu smijeha.

Svjetska zdravstvena organizacija napravila je izvještaj o pozitivnim posljedicama zabrane prodaje alkoholnih pića na benzinskim stanicama – Rusi su smanjili konzumaciju alkohola sa oko 18 na 11 litara po stanovniku – no nezavisni stručnjaci tvrde da nije baš sve tako ružičasto. Na primjer, u prosincu, 2016., u Irkutsku je preminulo čak 74 ljudi od konzumacije tekućine za kupanje koja je sadržavala metanol umjesto etanol, kako je greškom pisalo u opisu proizvoda.

Smrti u Irkustsku upućuju da Rusi još uvijek piju alkoholna pića iz kućne radinosti, pa tverski svećenici vrlo ozbiljno shvaćaju svoju zračnu misiju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube