UGODNO S KORISNIM

Zoološki vrt grada Zagreba traži volontere

23.05.2013 u 10:43

Bionic
Reading

Zoološki vrt u Zagrebu traži volontere. Zahvaljujući posebno osmišljenom programu, građani će se izravno moći uključiti u brigu o tamošnjim životinjama, biljkama, edukaciji posjetitelja te izgledu ZOO vrta

'ZOO volontiranje… Životinjski dobar osjećaj', slogan je ovog programa.

Zoološki vrt grada Zagreba redovito uključuje građane u svoje programe tijekom kojih učenici i studenti provode praktičnu nastavu i istraživanja, a institucije i nevladine udruge surađuju na projektima zaštite životinja. Program volontiranja razvijen je kako bi se svi zainteresirani građani mogli uključiti u rad Zoološkog vrta

Volonteri mogu postati isključivo osobe starije od 18 godina. Za volontiranje se prijavljuju putem obrasca, a nakon odabira najboljih kandidata moraju proći posebnu obuku i potpisati ugovor o volontiranju.

Volontirati mogu povremeno, najmanje jedanput tjedno u nizu od tri sata, ili u sklopu dugotrajnog volontiranja najmanje 20 sati tjedno u periodu od tri mjeseca. Program volontiranja pokriva četiri područja – životinje, biljke, edukaciju i ZOO podršku - a svaki volonter može izabrati jedno ili više područja.


Iako se od volontera očekuje surađivanje i na uređenju, ovo će im biti jedinstvena prilika da čudesan svijet životinja otkriju izbliza – bilo kroz klasičnu brigu ili kroz niz aktivnosti usmjerenih povećanju njihove dobrobiti kao što su uređenje nastambi, obogaćivanje okoliša te promatranje životinja.

Kroz program volontiranja građanima se omogućuje da svojim sposobnostima i stručnošću doprinesu napretku i razvoju Vrta, a istodobno i sami razviju neke nove vještine. Sve to prati, citirat ćemo slogan Vrta, životinjski dobar osjećaj.

Prijaviti se možete putem ovog obrasca, a ovdje pročitajte više o programu volontiranja.