SVE SAMI EINSTEINI

Želite pametnog psa? Odaberite jednog od ovih pet

03.09.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Svatko bira psa prema svom nahođenju, no za one koji vole da im ljubimac rješava križaljke i popravlja računalo, imamo pet najpametnijih vrsta

Zlatni retriver

Zlatni retriveri su omiljeni psi zbog svoje strpljivosti i nježnosti, no iza slatke njuške krije se i ogroman mozak. Te prekrasne životinje su predani obiteljski psi koji su sposobni rješavati bilo kakve probleme dok god to uključuje i puno fizičke aktivnosti, piše Vet Street


Australski ovčar

Nema nikakve sumnje da su australski ovčari potpuno odani svojem vlasniku i ne strahuju pokazati koliko su privrženi, no to im ipak nije najbolja karakteristika. Veseli ovčari bez problema će naučiti bilo kakav trik – od uobičajenog vraćanja bačenog štapa do znatno kompliciranijih radnji.


Pudl

Nije vam pametno suditi pudla prema njegovoj otmjenoj vanjštini. Iako izgleda kao razmaženi gospodičić, u pitanju je pas koji nije samo lijep, već i pametan. Pudli obožavaju mentalne izazove i vole učiti.


Njemački ovčar

Nije bilo ni tračka sumnje da će se na ovoj listi naći i njemački ovčari. Štoviše, pretpostavljamo da su ti psi prva vrsta koja svakome pada na pamet kad je u pitanju bilo kakav ozbiljan posao. Nije bez vraga da ih se koristi u policiji i vojsci. No čak i ako nemate uniformu i značku, njemački ovčar bit će vam odani pratitelj pun energije kad god poželite planinariti ili trčati.


Škotski/engleski ovčar (border collie)

Graničarski pas s britanskog otočja prvak je kad je u pitanju inteligencija. Ti briljantni psi puni su energije i mogu izvoditi razne akrobacije. Pas po imenu Chaser zna više od 1000 riječi i razumije što znače. Štoviše, toliko je pametan da zna prepoznati i uljeza među svojim igračkama.