BANKE O ŽALBI:

'Želimo suca koji ima stambeni kredit kod nas!'

05.07.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Banke tako žele dokazati svoju pitomost, razumnost i tankoćutnost

Nepravomoćna presuda suca Trgovačkog suda uzdrmala je javnost, a pogotovo banke i bankare. U insajderskim krugovima svih osam banaka može se čuti kako tamo vlada konsternacija, plač, lelek i škrgut zubi.

'Mi smo cijelo vrijeme socijalno osjetljivi za sve, puni milosti i razumijevanja, a oni ovako prema nama', moglo se čuti.


No i u ovim teškim trenucima za banke i njihove direktore ne napušta ih nada da će na drugostupanjskom postupku biti drugačija presuda za njih. Štoviše, bankari bi bili sretni kada bi i sam sudac, umjesto da sudi po zakonu i valjanim dokazima, bar na jedan dan osjeti da imati kredit u švicarcima i povećanu kamatnu stopu nije bauk, nego stanje tržišta koje daje pojedincu šansu da koristi svoje potencijale u vraćanju tog istog kredita. I kad sve to osjeti, neka srcem donese presudu.

'Voljeli bismo da sam sudac vidi kako je to imati kredit kod nas, pa neka onda sam donese mišljenje. Nije da mi stalno dižemo kamatne stope, mi ih povremeno i spuštamo, sve ovisi o okolnostima. Recimo, ako je ovim ljudima sada kamata kredita rasla 100 posto, u promijenjenim okolnostima, tko kaže da sucu, ako uzme kredit kod nas, neće kamata i rata kredita padati, pa možda čak i za 100 posto. Mi smo uvijek bili i ostali institucija osjetljiva za potrebe drugih', komentirao je jedan ugledni bankar koji želi ostati anoniman.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.