KREDIT VS. VIDEOIGRE

Zbog PlayStationa 3 ostao bez automobila

04.03.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Postoje ljudi kojima je igranje videoigara neobavezna zabava i ubijanje vremena, no i oni kojima su konzole i svijet igara važniji čak i od automobila, bio to i Dodge Ram

Nicholas Stanfield, 24-godišnjak iz Sacramenta, 17. je prosinca policiji prijavio otimačinu automobila Stanfield's Dodge Ram. Policajcima koji su stigli na mjesto zločina i pronašli ga krvavog i s masnicama je izjavio da su ga napala dva muškarca i uzeli mu ključeve.

Zatraživši naplatu od osiguranja, Stanfield je tvrdio da je, osim same vrijednosti automobila, u njemu držao osobne stvari u vrijednosti od oko 4.000 dolara te da je u njega uložio dodatnih 20.000 dolara na prerade i uljepšavanja. Policiji je čitava priča bila sumnjiva, pa su počeli njuškati i na kraju otkrili da je Stanfield unajmio dvojicu prijatelja da ga premlate radi prijevare osiguravajuće kuće.

Mladić je, naime, bio u dugovima te nije platio posljednje dvije rate kredita za automobil, ali je zato prije Božića sam sebe počastio PlayStationom 3 i nekolicinom igara za ukupno 500 dolara. Očito mu je konzola važnija čak i od kredita za auto, a zbog lažne policijske dojave i pokušaja prijevare osiguranja čeka ga 120 dana u zatvoru te četiri godine uvjetno.