BIJEG SA STILOM

Zatvorenik pitao stražara gdje je izlaz

02.10.2009 u 10:16

Bionic
Reading

Policija u New Yorku traži kriminalca koji je pobjegao iz sudnice na doista civiliziran način. Pitao je stražara gdje je izlaz i on mu ga je ljubazno pokazao

Ronald Tackman je većinu života proveo po zatvorima i nekoliko puta pokušao pobjeći, a na suđenju na Manhattanu konačno mu se posrećilo. Nakon što je dopremljen iz zatvora na Rikers Islandu ne bi li se pojavio pred vrhovnim sucem u srijedu, čovjek je čekajući svoj termin pobjegao iz ćelije na 12. katu, spustio se do sudnice i upitao stražara gdje je izlaz.

Tackman je pokucao na vrata, a stražar mu je otvorio i zapitao: 'Odvjetniče, što radite ovdje?', očito zbunjen zbog odijela i kravate koje je zatvorenik nosio. Potom ga je otpratio do izlaza.

Sigurnosne kamere snimile su Tackmana kako se ležerno išetao iz zgrade Vrhovnog suda - pored gomile čuvara. Glasnogovornik sudske administracije branio je baksuznog stražara riječima da je zatvorenik nosio odijelo, a nije imao ni lisice niti je bio u pratnji policajaca.

Policija je izjavila da je Tackman nakon bijega otišao do majke, presvukao se u crnu kožnu jaknu i traperice, a onda nestao na njujorškim ulicama.