SVE O LJUBIMCIMA

Zagreb dobio besplatni info centar za životinje

24.07.2013 u 16:22

Bionic
Reading

U Vlaškoj ulici u Zagrebu otvoren je Životinjski kutak gdje će se građani moći besplatno informirati o svojim kućnim ljubimcima

Zagreb je postao bogatiji za info centar o životinjama. U Vlaškoj ulici na broju 105 otvoren je Životinjski kutak gdje će se građani moći besplatno informirati o svojim kućnim ljubimcima ili pružiti djelatnicima centra informacije o problemima životinja u gradu Zagrebu

Centar je zamišljen kao veselo, zanimljivo i humano mjesto s ciljem jačanja svijesti javnosti o savjesnom ponašanju i brizi za životinje.

Osim informacija, Zagrepčani će moći i dobiti psa za udomljavanje, ako to žele. Cilj je Zagrebačkog životinjskog kutka da sva pitanja koja građani inače postavljaju ministarstvima i državnim zavodima, od sada mogu pitati i njihove djelatnike.

'Tko nije nabavio kućnog ljubimca, neka ga nabavi još danas. Nakon azila za životinje u Dumovcu, dobro je da imamo ovakvo mjesto u centru grada kako bi kućne ljubimce približili sugrađanima', poručio je gradonačelnik Milan Bandić dok je grlio svog miljenika Rudija

Sarajevo i Skoplje imaju problem s psima lutalicama dok gradonačelnik Bandić najavljuje izgradnju groblja za kućne ljubimce u Dumovcu, čiji će kamen temeljac biti udaren već 2014.

'Rudi i ja volimo se tajno i javno. Ja volim njega i on mene – to je povratna sprega. Ljubav traje ako je dvosmjerna ulica', dodao je gradonačelnik o svom ljubimcu.

Davorka Maljković iz Zoološkog vrta također je bila na otvorenju Zagrebačkog životinjskog kutka.

'Upoznata sam s problemima Sarajeva i Skoplja sa psima lutalicama gdje nastaju čopori zbog puno napuštenih pasa. Psima se u čoporu budi vučja priroda i onda rade probleme. U gradskim predgrađima, gdje ima šikare, mogu se oformiti manje skupine pasa, ali s time se Zagreb nosi. Planiramo povećati kapacitete skloništa za životinje i početi udomljavati životinje kroz odgovorno vlasništvo', rekla je gospođa Maljković.

Gospođa Maljković apelirala je i na građane da ljetnim mjesecima ne ostavljaju pse na ulici.

Centar je otvoren svaki radni dan od osam do 20 sati, a subotom od devet do 13 sati.