SPASITE PRIJATELJA

Za Božić udomite napuštene ljubimce

16.11.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Udruga 'Prijatelji životinja' poziva građane da do Božića posjete sklonište za napuštene životinje i upoznaju neke od brojnih pasa i mačaka koji čekaju svoj dom te im ga pomognu naći.

'Zamislimo Božić bez ijedne napuštene životinje, sa svim napuštenim psima i mačkama u novom domu. Posjetom nekom od skloništa za napuštene životinje možemo sudjelovati u tom plemenitom cilju', poručuju iz te udruge.

'Zamislimo Božić bez ijedne kupljene životinje, bez ijednog živog bića pretvorenog u artikl i dar pod bor. Posjet skloništu može svakoga potaknuti na osudu trgovine životinjama i darivanja životinja. Životinja ne bi smjela biti dar, već odgovorna odluka cijele obitelji. Zato svi koji žele životinju u svojem domu za Božić, neka već sada krenu u posjet skloništu i pripreme obitelj na dolazak novoga člana', poručuju 'Prijatelji životinja'.

Ističu kako će građani, bez obzira imaju li mogućnosti udomiti životinje ili ne, posjetom skloništu lakše uvidjeti u kojoj se situaciji te životinje nalaze i koliko je kupnja životinja 'sramotan čin'.

'Kupnjom životinja ne samo da se oduzima šansa jednoj napuštenoj životinji da dođe do novog doma, već se time podržavaju okrutan uzgoj i nemilosrdna trgovina živim bićima. Posjet skloništu građanima ujedno daje poticaj da pomognu u rješavanju problema zbrinjavanja napuštenih životinja, odnosno da im pomognu naći novi dom do Božića', navode iz udruge.

Najavljuju da će se pridružiti akciji 'Udomljavanje je fora' koja će se danas, u subotu, 16. studenoga od 9 sati održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u organizaciji Skloništa za napuštene životinja grada Zagreba u Dumovcu i zagrebačkog Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Na informativnom štandu, pored psećeg kutka, uz brojne informacije o načinima pomoći napuštenim životinjama i pozivom na udomljavanje kako bi do Božića napušteni psi i mačke bili u novom domu, moći će se potpisati i peticija za potpunu zakonsku zabranu usmrćivanja napuštenih životinja. Peticija se može potpisati i na www.prijatelji-zivotinja.hr.