SVI BI ČUVALI PLAŽE

Web stranica 'posla iz snova' već srušena

14.01.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Veliki broj posjeta stranici za australski 'posao iz snova', koji čuvaru plaže, samo jednom izvršitelju, nudi sunce, more i bijeli žal uz plaću od 80.000 eura, srušio je u srijedu internetsku stranicu za podnošenje kandidature, objavili su poslodavci

'Dobili smo zahtjev od oko 300.000 posjetitelja u utorak', rekla je Nicole McNaughton, glasnogovornica australske države Queensland

'Site je 'izgorio'. U samo sat vremena pristupiti je pokušalo 25.000 osoba, a mi dajemo sve od sebe kako bi stranica danas ponovo bila u funkciji', kazala je.

U jeku svjetske financijske i gospodarske krize turistički ured iz Queenslanda ponudio je ugovor na šest mjeseci za radno mjesto čuvara plaže rajskog otoka Hamilton u srcu Velikog koraljnog grebena. Svrha je akcije promicati ljepote otoka, turizam i senzibilizirati javnost za očuvanje okoliša, jer su koralji među najugroženijim vrstama globalnog zatopljenja.

Idealni kandidat je punoljetna osoba koja će uživati u luksuznoj vili s bazenom i igralištem za golf, biti izvrstan plivač i ronilac, odličan komunikator koji dobro vlada engleskim u čitanju i pisanju.

Više od 350 kandidata podnijelo je prijavu prije nego što se srušila stranica www.isalndfreejob.com