FRENDOVI ZAUVIJEK

Upoznajte čovjeka koji se grli s pola tone teškim krokodilom

24.04.2013 u 18:23

Bionic
Reading

Ribar Gilberto Shedden – poznatiji kao Chito – živi na Kostarici i ima vrlo neobičnog prijatelja. Krokodil Pocho ponaša se kao Chitov ljubimac i čak se odaziva na svoje ime

Ako ikad posjetite Kostariku, nije nemoguće da ćete ugledati bizaran prizor – 52-godišnjaka koji ulazi do pojasa u vodu, zazviždi i čeka da njegov ljubimac stigne. Ribar Chito ponosni je prijatelj krokodila Pochoa dugačkog nešto više od pet metara i teškog gotovo pola tone.

'Pocho je moj prijatelj. Iako se čini da je grljenje krokodila opasno, mi imamo odličan odnos. Istina je da je opasno za druge ljude. Nitko ne smije biti u vodi osim mene i Pocha', kaže Chito.

Chito je spasio krokodila kad ga je našao ranjenog na obali rijeke Reventazón prije oko 20 godina. Krokodil je dobio metak u oko i bio je blizu smrti, no Chito ga je uz pomoć prijatelja prenio u svoj dom i tamo hranio i njegovao šest mjeseci.

'Bio je jako mršav – imao je samo oko 68 kilograma. Hranio sam ga piletinom i ribom. Po noći sam spavao uz njega. Želio sam mu samo dati do znanja da ga netko voli – da nisu svi ljudi loši', kaže Chito.


Nakon što je otkrio da se Pocho odaziva na ime koje mu je ribar dao i da ga prati kao pas, Chito je shvatio da ima pripitomljenog krokodila. Chitu je trebalo više od deset godina da uvježba neke trikove s krokodilom, no sad svaki dan bezbrižno s Pochom pliva u blizini svog rodnog gradića Sarapiqui.

Dvojica prijatelja s godinama su postali turistička atrakcija, a Chito čak za publiku odijeva i gaćice kakve u filmovima nosi Tarzan.

'Ja sam sretan jer sam ga spasio, a on je zadovoljan jer mu pružam sve što treba', zaključio je Chito zašto su Pocho i on prijatelji.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.