KAKAV KULER

Ugrizla ga smrtonosna zmija, a on otvorio pivo

10.03.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Pomislite li da biste uskoro mogli umrijeti, zašto ne biste otvorili hladno pivo ili neko drugo omiljeno piće i zavalili se u udoban naslonjač u očekivanju budućnosti? To je otprilike napravio Australac nakon ugriza otrovne zmije

Rod Sommerville uređivao je cvijeće i premještao lončanice u dvorištu svoje kuće u Yeppoonu prošli mjesec kad ga je za prst ugrizla gotovo metar dugačka smeđa zmija (Pseudonaja textilis), druga najotrovnija kopnena zmija na svijetu.

54-godišnjaka to saznanje nije spriječilo da ostane pribran. Prvo je uzeo lopatu i odsjekao joj glavu, potom je pozvao hitnu pomoć, a naposljetku je iz frižidera uzeo hladno pivo i sjeo u naslonjač.


‘Rekao sam si - ako ću se zabrinjavati oko toga, onda ću barem popiti pivo. Izvadio sam Goldie iz frižidera i popio vrlo brzo jer, znate, smeđe zmije su druge najotrovnije zmije na svijetu’, rekao je Rod za dnevne novine The Morning Bulletin

Njegov sin tinejdžer spavao je na kauču i ništa nije skužio jer ga Rod nije htio buditi i izazivati paniku. ‘Ako paničarite, onda je sve još gore’, objasnio je.

Hitna pomoć prebacila je Roda u bolnicu, no tu nisu prestale njegove muke. Naime protuotrov je kod njega izazvao alergijsku reakciju pa je na koncu proveo četiri dana na intenzivnoj. Još uvijek, nakon tri tjedna, nije pušten iz bolnice.

‘Skoro me ubila i reakcija na protuotrov, tako da sam bio u dvostrukoj smrtnoj opasnosti’, rekao je Rod. Zbog oštećenja bubrega oporavljat će se još neko vrijeme.

Pogledajte i kratak video o smeđoj zmiji.