VIKALA DO IZNEMOGLOSTI

Učiteljica tužila državu jer je oštetila grlo

12.07.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Australska učiteljica traži odštetu od oko četiri i pol milijuna kuna od države jer je povrijedila grlo derući se na jedanaestogodišnje mangupe u razredu koji je podučavala

Tridesetdevetogodišnja učiteljica Valissa Bauer očekuje pobjedu u svojoj tužbi protiv australske države Queensland te nadoknadu od gotovo četiri i pol milijuna kuna zbog oštećenog zdravlja. Moguće je da su australski pravnici zbunjeni s obzirom kako se misli da ovakva tužba još nikad nije bila pokrenuta.

Iako ni gospođica Bauer, ni država ne smiju komentirati slučaj jer su sudionici procesa, učiteljica tvrdi da je pretrpjela trajnu štetu na grlu jer joj škola nije pružila primjerenu pomoć ili naobrazbu kako izbjeći takvu povredu. Državna škola u Bundabergu nije joj omogućila da se odmori od napornog posla s razredom punim djece s posebnim potrebama koja uključuju djevojčicu koja boluje od dijabetesa, dvoje autistične djece, jednog srčanog bolesnika te nekolicinom djece koja pate od pomanjkanja pažnje i hiperaktivnosti.

Osim što joj nisu omogućili da se izmjenjuje s drugim učiteljima, gospođica Bauer optužila je školu i za premali broj pomoćnog osoblja koji joj je trebao pomoći s tako visokim brojem učenika. Zbog narušenog zdravlja i kršenja ugovora učiteljica traži skoro četiri i pol milijuna kuna odštete.

Država još nije iznijela svoju obranu.