Pobuna baba, stričeva i kumova:

U državne tvrtke smo dali najbolju rodbinu, a vi je sada otpuštate!

11.04.2013 u 07:49

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska agencija za zapošljavanje Babe & Kumovi d.o.o. ovih dana doživljava trenutke obezvrjeđivanja njihova dugogodišnjeg rada

Teška gospodarska situacija, najava valova otkaza u javnim tvrtkama te nemogućnost nalaženja novog posla potakla je babe, stričeve i kumove, koji su svojim najmilijima našli zaposlenje na lukrativnim radnim mjestima u državnom sektoru, da jasno izraze svoje protivljenje takvim nehumanim i bezobzirnim činovima.

Njihovi su argument jasni: dugogodišnja praksa davala je dobre i pogodne kadrove krotkih i pokornih stavova. Povremena njihova pitanja: 'Ima l’ mene tu?' - prilikom davanja dozvola za razne djelatnosti su s vremenom postala toliko simpatična da su se čak udomaćila u hrvatski govorni jezik. No sada je s takvom praksom gotovo, a ovakav slijed situacije najteže pada upravo onima koji su u ovakve državne službenike vjerovali onda kada nitko nije – njihove babe, stričeve i kumove.

'Nije samo problem otpuštanje. Ovi nazovi službenici koji rade za 1.600 kuna su nelojalna konkurencija mom malom Miri. Prvo, oni dolaze na posao i rade. Sada šef na poslu gleda mog malog Miru koji se pojavljuje svaki treći dan i traži neka očitovanja. A moj mali Miro nije naučen na tako nešto. Čak mu ne žele dati prijelazni period od tri mjeseca da se postupno promijeni. Onda, ovi što su završili neki fakultet gledaju mog malog Miru k’o da je nepismen samo zato što si mora prepričati ono što je pročitao. Vi ne znate kakve ja sve rodbine imam, kad je moj mali Miro još najbolji od svih njih. Što bi tek bilo da sam njih dao zaposliti?' - riječi su ponosnog kuma Ante Šunje koji već tjedan dana plače nad sudbinom svog malog Mire.

Kumovi, babe i stričevi tvrde da na ovome neće stati. Organizirat će prosvjed nazvan 'Krv nije voda' te će zahtijevati od Vlade Republike Hrvatske da povuku odluku o otkazivanju ovih vrijednih službenika.