ČUPAV POSAO

Tajvanska frizerka radi cipele od kose

17.05.2011 u 12:15

Bionic
Reading

Tajvanska frizerka Tsai Shiou-ying vrlo je uspješna u svom poslu, no to je ne sprečava u širenju vlastitih interesa. Zadnjih nekoliko mjeseci počela je izrađivati predmete od kose koja joj ostaje na podu salona, a među njima i cipele visokih peta

Frizerka Tsai Shiou-ying s Tajvana dobila je tijekom 40 godina rada mnoge nagrade za svoje frizersko umijeće te za umjetnički napravljene ekstenzije.

Sad je odlučila napraviti još jedan korak dalje i počela izrađivati razne dekoracije od ljudske kose.

Među stvarima koje je do sada napravila su cipele, broševi, voće i životinje. Sve što Tsai Shiou-ying izradi je od kose njezinih klijenata koja ostane na podu salona nakon šišanja.

Tsai je počela raditi još kao tinejdžerka, a osnove frizerskog posla naučila je od majke. Nedavno je imala priliku pokazati svoje najnovije kreacije od kose u gradu Taichungu

Posebno je ponosna na par visokih peta u potpunosti izrađenih od ljudske kose. Koristi pravu kosu jer jedino ona može izdržati proces oblikovanja.

Za samo jednu petu svojih cipela mora ošišati barem tri osobe, pa je često molila prijatelje i rodbinu da dođu na šišanje. Tsai Shiou-ying jedan par svojih 'dlakavih' cipela izrađuje u prosjeku oko mjesec dana.

Namjerava i dalje razvijati svoj hobi Tsai; napravit će i korzete i haljine od kose.