MINI MAČKA

Svjetska senzacija ovog vikenda u Zagrebu

14.03.2014 u 16:16

Bionic
Reading

Savez felinoloških društava Hrvatske organizira dvije velike međunarodne izložbe mačaka koje će se održati u subotu i nedjelju, 15. i 16. ožujka 2014. u Westgate Shopping Cityju. Posebna atrakcija izložbe bit će najmanja uzgojna mačka na svijetu - Singapurska mačka (eng. Singapura), vrlo atraktivna i rijetka pasmina

Singapurska mačka, najmanja i jedna od najrjeđih uzgojnih pasmina mačke na svijetu bit će predstavljena ovaj vikend na međunarodnim izložbama koje u Westgate Shopping Cityju organizira Savez felinoloških društava Hrvatske.

'Ova je pasmina u FIF-u (Federation Internationale Feline) koja broji 44 zemlje članice priznata preliminarno prije 10 mjeseci i iznimno smo uzbuđeni što ćemo ju vidjeti baš prvi puta kod nas u Hrvatskoj', istaknula je tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović pojasnivši kako odrasla Singapurska mačka teži oko 2,5 kilograma ali je vrlo temperamentna i komunikativna vrsta.

No to nije jedino iznenađenje za ljubitelje mačaka na ovome području jer u Westgate stiže još jedna atraktivna pasmina, Neva Maskerade. Osim po atraktivnosti, izložba će i prema brojnosti prijavljenih mačaka biti rekordna jer je zaprimljeno preko 200 prijava.


Kako bi što veći broj posjetitelja imao priliku pogledati neke od najljepših mačaka u Europi, izložbe će za javnost će biti otvorene od 12 do 21 sat u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju. Organizatori su za temu subotnje izložbe odabrali 'Noćna stvorenja' te najavili maskiranje izlagača, od kojih će međunarodni suci odabrati i nagraditi 13 najmaštovitijih maski.

Osim iz Hrvatske, izlagači dolaze iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Poljske, Češke, Bugarske i Slovačke. O četveronožnim će ljepoticama i ljepotanima odlučivati sutkinje i suci iz Slovenije, Italije, Švicarske, Belgije i Liechtensteina. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati.

Kao i na svim izložbama u organizaciji Saveza posjetiteljima će biti omogućen direktan kontakt s izložbenim mačkama, što je posebice zanimljivo djeci.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od dvije odrasle i dvije dječje ulaznice za 50 kuna.