ZAVOĐENJE SLATKIM

Seksi deserti za svaki horoskopski znak

20.12.2011 u 12:11

Bionic
Reading

Kad je u pitanju zadovoljavanje profinjenog nepca, svaki astrološki znak ima svoje neobične sklonosti. Za neke je odabir deserta važan gotovo kao i vođenje ljubavi, a za druge je korisna metoda zavođenja. Evo nekih prijedloga za seksi deserte kojima možete zavesti svaki horoskopski znak

Torta od limuna
OVAN
Želei svih vrsta i oblika, kiseli kolač od limuna, rolice od maline te torta od kakaa i cikle upotpunjena kremom od sira najizazovniji su deserti za ovaj znak. Ovnovi vole i lagane moussove obogaćene tučenim vrhnjem ili šlagom. Ponekad će se rado odlučiti i za neki zdrav desert pripremljen od svježeg voća, a najdraže su im šljive, trešnje i višnje te grožđe kombinirano s medom ili jogurtom. Želite li razveseliti ili iznenaditi Ovna, učinite to punjenim čokoladicama ili čokoladnim fondijem.

Čokoladna torta
BIK
Ovaj tradicionalni znak najviše uživa u dobroj staroj čokoladnoj torti posluženoj s finim komadom sladoleda od vanilije ili šlagom. Čokoladni pudinzi ili mousse također će razveseliti Bika. Vole i pite od jabuke, rolice od šumskog voća i tortu od mrkve s kremom od sira na vrhu. Želite li postići to da se Bik osjeća zaista posebno, poslužite mu crème brulee s flambiranom karamelom ili pitu punjenu kremom od banana i samim voćem.

Čokoladni mousse
BLIZANCI
Blizanci najviše vole lagane i prozračne deserte poput čokoladnih ili voćnih moussova prekrivenih tučenim vrhnjem. Veliki su ljubitelji minijaturnih torti sa šlagom, posebno voćnih, od jagoda i malina, ali i specijalnih sladoleda poput onih s okusom pistacija ili lubenice. Vole i azijske sladolede pripremljene od đumbira, zelenog čaja ili kokosa. Blizanci zapravo najviše vole jedinstvene deserte, kao što su žele od šampanjca i torta s mangom.

Čokoladni tartufi
RAK
Rakovi su ljubitelji čokoladnih preljeva, čokoladnih tartufa, zalogajčića na bazi crne čokolade i vrhnja, kao i kroasana punjenih čokoladom. Torta punjena kremom s čokoladnim preljevom, torta od sira upotpunjena voćnim preljevom i torta od sladoleda – s tim ne možete pogriješiti kod ovog znaka koji voli 'teške' deserte. Oni tradicionalniji tipovi oduševit će se i kremastom tortom čije je punjenje obogaćeno likerom i mješavinom čokolade, voća i tučenog vrhnja. Uživat će i u internacionalnim desertima, poput slatkih pita i kolača od grožđica.

Torta sa sladoledom od vanilije
LAV

Većina Lavova su veliki obožavatelji slatkog i torta svih vrsta, a najviše su im srcu prirasle čokoladne. No neće odbiti ni hladnu tortu od vanilije ili ljutu tortu s punjenjem od karamele. Pite s bananom i kokosom ili kombinacija jabuka i oraha utjecat će pozitivno na raspoloženje ovog znaka, ali oduševit će se i običnim sladoledom od vanilije ukrašenim kiselim višnjama. Za desert im možete poslužiti bilo koju vrstu voća sa šlagom i to će im biti dovoljno. No želite li ih doista očarati, odlučite se za čokoladne kolačiće.

Cheesecake
DJEVICA
Premda to nije toliko uobičajeno, Djevice su veliki ljubitelj bijele čokolade. Uživaju u laganim tortama od sira i voćnim desertima s jogurtom, aromatiziranim kremama od bijele čokolade ili tortama od bijele čokolade i sira. Koliko god to obično zvučalo, tradicionalni keksi s mlijekom njima će prijati u svakom trenutku. Čokoladni keksi, kolačići ili graham pločice najdraži su ovom znaku.

Voćni žele
VAGA
Ovaj zračni znak voli lagane i prozračne deserte na bazi želatine, nježne okuse sladoleda i moussove i torte s limunom kao glavnim sastojkom. Pita s limunom ili limetom omiljena je slastica ovog senzualnog znaka, no na vrhu će se naći i popularna Schwarzwald torta ili bilo koji kolač na bazi čokolade, šlaga i višanja. Vole deserte u kojima se osjeti alkohol, ali i kombinacije bobičastog voća ili limuna s crnom čokoladom. Za specijalne prigode iznenadite ih kolačem ili tortom na bazi crnog piva.

Kruška u crnom vinu
ŠKORPION
Vatreni Škorpioni vole bilo kakav desert, glavno da je umočen u alkohol, primjerice kruške u crnom vinu ili jabuke u kuhanom vinu, poslužene s tučenim vrhnjem. Vole i čokoladne deserte obogaćene likerima kao što su Kahlua ili Bailey's, ali i kavom. Želite li zavesti Škorpiona, poslužit će vam i zanimljivo poslužen sladoled i torta na bazi kave. Nježne punjene čokoladice ili crna čokolada također pomažu Škorpionima u lučenju endorfina.

Desert na bazi pudinga
STRIJELAC
Ljudi rođeni u znaku Strijelca vole neobičnu i egzotičnu hranu, poput čokoladica prženih u dubokom ulju, koštica mogranja uronjenih u alkohol ili deserta sačinjenih od slojeva različitih vrsta pudinga. No uživaju i u kremastim puslicama prelivenim čokoladnim sirupom, kao i u sladoledima od kakaa koji nisu previše slatki i sadrže komadiće čokolade. Strijelci će odmah potpisati da im se posluži beze torta ili torta od običnog biskvita ispunjena slojevima voća, alkoholnim likerima i šlagom. Također, rado će si zasladiti život baklavama ili francuskim pekarskim delicijama.

Pita s čokoladom i karamelom
JARAC
Jednostavni Jarci vole finu, masnu, čokoladnu krafnu ili kroasan, pa ako želite zavesti osobu rođenu u ovom znaku, u pomoć pozovite pitu s orahom ili pistacijem, a s punjenjem od čokolade ili banana te preljevom od sladoleda. Tradicionalni deserti, poput običnog biskvita u koji su zarolane jabuke ili punjenog kremom od sira, također će razveseliti Jarce. Ovaj znak neće moći odoljeti ni čokoladnom milkshakeu ili banana splitu.

Jagode sa šlagom
VODENJAK
Kao i drugi zračni znakovi, tako i Vodenjaci vole prozračne deserte poput moussova i delikatnih mješavina želea i sladoleda. Obožavaju jagode i borovnice u svim mogućim slatkim izdanjima, pogotovo prekrivenim šlagom i egzotičnim likerom. Također su obožavatelji svih vrsta i verzija punjenja profiterola i princes krafni. Želite li počastiti Vodenjaka nečim na brzinu, odaberite poznatu čokoladu, slatka peciva ili voće sa šlagom, no zavest ćete ga i piškotama umočenim u kremu od mascarponea s komadićima voća ili tortom od sira s preljevom od trešanja.

Sladoled s voćem
RIBE
Većina Riba voli jednostavne deserte od jagode i vanilije ili pak sladoled od čokolade. Također su veliki ljubitelji pita, posebno s breskvama i grožđicama, i putra od kikirikija. Razveselite ih nakon večere desertom od banane ili ohlađenom tortom od sira jednostavno izrađenom od jogurta i tučenog vrhnja. Egzotično voće poput ananasa, kokosa, manga i kivija razveselit će Ribe u bilo kojem obliku, a tradicionalna kutija čokoladica u obliku srca obradovat će ih kao poklon ako niste u mogućnosti više se potruditi.