NASLOVNICA PLAYGIRLA

Razgolićeni Buda izazvao bijes Kineza

17.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Playgirl Tibet odbio se ispričati zbog sporne naslovnice prosinačkog broja na kojem se pojavljuje razodjeveni Buda u 'seksi' izdanju

Playgirl Tibet odbio se ispričati zbog sporne naslovniceprosinačkog broja na kojem se pojavljuje nitko drugi nego razodjeveni Buda u seksiizdanju. U tom se broju Playgirla Buda može vidjeti u nekolikorazličitih poza, a cijeli fotosession završava skidanjem do kraja.

Kinezi su zabranili prodaju ovoga broja,okarakteriziravši ovaj čin kao 'opscenu propagandu'. Kontroverzni broj podigaoje ponovno tenzije između Tibeta i Kine, pa iz Pekinga čak stižu optužbe da izdavačimagazina ovim neobičnim potezom zapravo žele prikupiti sredstva za financiranjeprosvjeda protiv kineske vlade.

'Stvar je zapravo vrlo jednostavna - teško je ignorirati golo ljudskotijelo', objašnjava fotograf Tuan Lee. Vjerojatno je jedna od slika koja će izazvatii najviše komentara ona na kojoj debeljuškasti Buda pozira kao od majke rođen na sagu odumjetnog tigrovog krzna pored kamina.

Usprkos negodovanjima mnogih vjernika, zanimljivo je da Dalaj Lama nije imao ništa protiv ovog neobičnog fotosessiona.

'Tjelesno ionako ne postoji u stvarnosti, pa se nema smisla uzrujavati zbog toga', nasmijao se Dalaj Lama nakon razgovora s fotografom.

Neobični fotosession naći će se i u sljedećem broju ovoga magazina, budućida je Playgirl iz prosinca s golim Budom razgrabljen i nemoguće ga je nabaviti.

Inače, slične je kontroverze nedavno izazvao i meksičkiPlayboy objavivši slike gole Djevice Marije.