SVE ZA LJUBIMCE

Psi u Splitu napokon dobili svoju plažu

31.05.2014 u 14:39

  • +4

Plaža za pse na Žnjanu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović

Bionic
Reading

U Splitu je otvorena plaža za pse u potpunosti prilagođenja njihovim potrebama. Umjesto ležaljki i suncobrana strateški su raspoređeni mini šatori u kojim se ljubimci mogu sakriti od sunca

Ispod hotela Duilovo na Žnjanu otvorena je plaža za pse. Posve prilagođena ljubimcima, na svakih nekoliko metara postavljeni su mini šatori koji omogućavaju ljubimcu da se sakrije od sunca i potraži odmor u hladu. Uz svaki je šator postavljena i posudica za vodu ili hranu.


Usto su navedena pravila ponašanja pa je tako svaki vlasnik dužan psa dovoditi i držati na uzici i s brnjicom, pobrinuti se i ponijeti sa sobom pribor za održavanje higijene psa, očistiti izmet te isprati mjesto na kojem je pas mokrio.

Na većini je hrvatskih plaža ljubimcima zabranjen pristup, a ako i nije zabranjen, psi i njihovi vlasnici često se doživljavaju kao ‘prijetnja’ i ‘uznemiravanje’.

Ipak, mnoge plaže u Hrvatskoj primaju ljubimce, primjerice na Krku gdje ih je nekoliko, na Lošinju, u Rijeci, na otocima Rab, Cres, Ugljan, Murter, Pag ili Vis, a detaljniji popis možete vidjeti i na stranicama povedi.me