ZIMMER FREI

Prodaja vanzemaljskih nekretnina u punom pogonu

02.08.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Novozelandski prodavač nekretnina prebacio se na veće posjede koji vjerojatno manje koštaju zbog manjka kisika ili izloženosti udarima meteora. Naime, Hursh Saha jedini je službeni prodavač nekretnina koji radi za 'Mjesečevu ambasadu'

Ako mislite da će vašoj djeci biti loše na Zemlji zbog globalnog zatopljenja ili pretjeranog stanovništva, vrijeme je da nabavite svoj mali posjed na Mjesecu ili Marsu. Pet kvadratnih kilometara na vanzemaljskim lokacijama koštaju od 23 dolara naviše, vjerojatno ovisno o pogledu i izloženosti smrtonosnoj sunčevoj radijaciji.

'Mjesečeva ambasada' organizacija je koju je 1980. utemeljio Amerikanac Dennis Hope nakon što je od UN-a, SAD-a te ruskih vlada dobio zakonsko pravo prodavanja svih vanzemaljskih nekretnina. Gospodin Hursh Saha počeo je prodavati posjede na drugim planetima u veljači prošle godine, a do sada je prodao oko 9.000 kvadratnih kilometara, uglavnom Australcima.

Osim oportunista koji vjerojatno misle da nikad nije prerano početi kupovati zemljište na drugim svjetovima, mali komadić Marsa ili Mjeseca duhovit je poklon za djecu i odrasle, a svima budi nadu da će se možda jednog dana i prošetati svojim posjedom.