NIJE JOJ VIŠE GUŠT!

Prestala pušiti nakon 95 godina

14.09.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Britanka koja je svoju prvu cigaretu zapalila tijekom Prvog svjetskog rata 1914. godine, konačno se u 102. godini života odrekla poroka jer joj je, kaže, dosadio

Winne Langley se nakon 95 godina odrekla cigareta jer joj 'više nisu pasale'. Prve je cigarete izmijenila s prijateljima u osnovnoj školi, a svoju dugovječnost i to da nikada nije oboljela od karcinoma pripisuje činjenici da duhanski dim nikad nije udisala.

Bivša zaposlenica u praonici rublja danas živi u južnom dijelu Londona, u Croydonu, i kaže: 'Tada su svi pušili, radili smo to zbog društva. Nismo znali za zdravstvene probleme, ali meni jednostavno više ne paše. Uostalom, vid mi se toliko pogoršao da kroz koju godinu možda više neću moći ni vidjeti kutiju cigareta.'

Od svog prvog dima 1914. godine Winne je pušila u prosjeku pet cigareta dnevno, odnosno oko 170.000 komada u životu. Najviše je cigareta popušila za vrijeme Velike depresije i Drugog svjetskog rata. Ipak, Winne je nadživjela svojeg supruga Roberta koji je umro 1968. i sina koji je umro prije četiri godine u 72. godini života.

'Posljednjih sam godina ionako smanjila pušenje. Zapalila bih jednom u nekoliko dana, nakon večere ili u spavaćoj sobi. Osim toga, cijena cigareta je užasna, a i zabrana pušenja je gnjusna. Trebalo bi biti dopušteno zapaliti gdje god želite', zaključila je Winne.