U ZAGREBU

Pogledajte novu nastambu lavova u Zoološkom vrtu!

13.06.2014 u 15:07

  • +2

Nova nastamba za lavove

Izvor: Promo fotografije / Autor: ZOO

Bionic
Reading

U subotu 14. lipnja u 10 sati i 30 minuta Zagrebački ZOO otvorit će novu lavlju nastambu 'Stijenu Kidepo' i predstaviti novog afričkog lava koji je stigao iz Subotice

Nova lavlja nastamba najveći je projekt Zoološkog vrta u posljednjih četrdeset godina. Kompleksom dominira velika vanjska nastamba i paviljon u obliku stjenovitog brda karakterističnog za savanu Afrike.

Obilaskom nove nastambe, barem nakratko, uronit ćete u afrički svijet divljih mačaka. U sklopu nastambe smještena je replika špiljskog lava starog između 120 i 150 tisuća godina koja je postavljena u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom i Muzeja grada Crikvenice. Kosti špiljskog lava su nađene u jami Vrtare Male pokraj Dramlja kod Crikvenice.


Novost je i da je čopor zagrebačkih lavica Ayane i Nyote te lava Kongo dobio još jednog člana - mladog lava Lea koji je stigao iz zoološkog vrta u Subotici.

U povodu otvorenja nove lavlje nastambe tijekom vikenda će se održati prigodan program 'LAV@ZOO'. Posjetitelji će moći doznati sve o zagrebačkim lavovima te upoznati svijet velikih mačaka. Djeca će moći otkrivati tajne afričkog kontinenta kroz igru ZOO detektiv, a u kreativnim će radionicama izrađivati predmete s afričkim motivima.

U subotu će zanimljive priče pripovijedati i kvizove voditi David Bankole, a u 19 sati koncert će održati Saša Lozar. Najsretnije posjetitelje očekuju darovi sponzora svečanog otvaranja 'Lavlje stijene Kidepa'.