ODMOR PO ZODIJAKU

Planirate putovanje? Evo nekoliko astro savjeta

18.03.2014 u 14:18

Bionic
Reading

Bez obzira na to jeste li tipičan Strijelac ili Škorpion ili su vam u karakteru izmiješane mane i vrline raznih znakova, možda u astrološkim preporukama za putovanja pronađete baš ono što tražite

Pripadnici ovoga znaka posjeduju energiju koja se ne smanjuje danima. Sjedenje na plaži, upijanje sunca i umakanje nožnih prstiju u more nije nešto od čega će im zaigrati mašta. Željet ćete svoju energiju nekamo usmjeriti. Možda će vas najviše oduševiti daleko putovanje poput onoga u Peru, primjerice, i posjet Machu Picchu. Pritom se možete dan-dva odmoriti u jednom od važnijih peruanskih gradova, Cuscu. Važno je zapamtiti da kao ste kao Ovan poznati po tome da pred sebe često stavljate izazove koje ne možete savladati. Zato razumno isplanirajte put i nemojte se precijeniti.

Bik

Bikovi mogu biti jako tvrdoglavi, no to nije uvijek loše. Ta se tvrdoglavost nekad može doživjeti i kao odlučnost pa je putovanje s ciljem možda najbolja opcija. Naravno, ne govorimo o bespotrebnim rizicima, planinarenju na najviše vrhove rezervirane za profesionalce, ali odlazak na skijanje za vikend bit će sasvim dovoljno. Nikad prije niste skijali? Nema problema, rezervirajte brzi tečaj ili krenite sami na stazu za početnike. Ako ste iskusni skijaš, počastite se izazovnom stazom koju nećete moći samo tako lako savladati.

Blizanci

Blizanci imaju sposobnost prilagoditi se svakoj situaciji. Bez obzira na to radi li se o dobru i zlu, jinu i jangu, u okviru tih suprotnosti Blizanci će procvjetati. Primjerice, paradoks poput Hong Konga idealna je destinacija za odmor ovom znaku. Možda će vas uhvatiti strka i buka betonske džungle napučene sa sedam milijuna ljudi, no istovremeno ćete biti samo nekoliko minuta udaljeni od prekrasne prirode. Dragon’s Back (Zmajeva leđa) jedan je od najboljih vrhova za planinarenje i hodanje u blizini Hong Konga čime ćete zadovoljiti svoju potrebu za prirodom. Ako time još niste zadovoljili svoju potrebu za avanturom, umočite prste u pješčanu plažu Južnog kineskog mora, nekoliko kilometara od grada.

Rak

Rakovi su najosjećajniji od svih znakova i možda najsentimentalniji. Možda bi za vas najbolji odabir bio put u rodni grad ili neko mjesto s kojim vas veže nostalgija jer to će vas najviše ispuniti. Ako od diplome niste posjetili grad u kojem ste studirali, to bi također bio dobar odabir. Pozovite prijatelje i isplanirajte put da potaknete sjećanja koja su vam draga. Emotivni ste što nije uvijek loše pa odaberite grad ili mjesto koje će vas ispuniti emocijama.


Lav

Kao pripadnik znaka Lava iskreni ste i nemate predrasuda, no volite uživati u dozi raskoši i iznenađenja. Nema smisla okolišati, znate što volite i ne bojite se to pokušati i dobiti. Lavovi su snažni ljudi čije raspoloženje, bilo dobro ili loše, može uvelike utjecati na ljude oko njih pa zato odaberite destinaciju koja će biti puna sadržaja koji će vam mamiti osmijeh na lice. Nešto poput Disneylanda? Njihova je ponuda učinkovita i spektakularna, i to gotovo u svemu što rade. Ako doručak u Pepeljuginu dvorcu nije nešto o čemu ste sanjali, imate i drugih opcija.

Djevica

Vi ste odlučna osoba i vaša najveća vrijednost, a ujedno i najveće prokletstvo stopostotna je fokusiranost. Kad ste na putu i sve ide kako treba, primijetit ćete koliko vam je lijepo, no ako stvari ne idu po planu, primjećivat ćete sve ostalo. Putovanje na razvikano turističko mjesto, poput Eiffelova tornja ili Sikstinske kapele, vjerojatno nije najbolji izbor. Naravno, posjetite ih samo da ih prekrižite s popisa mjesta koje treba vidjeti, no umjesto Pariza radije odaberite Bordeaux, a umjesto Rima Sienu. Neotkrivena rupa na zidu restorana ili prekrasan vrt na koji slučajno naletite bit će ono o čemu ćete još dugo pričati i što ćete prepričavati prijateljima.

Vaga

Vage, vi ste vjerojatno kao dijete bili domaćin čajanke ili organizirali kolektivnu igru skrivača u susjedstvu.  Volite ugađati drugima i radite to s lakoćom i jednostavno jer je to dio vaše osobnosti. Opušteni ste i sjajan ste suputnik zbog svoje sposobnosti razumijevanja što partner ili prijatelj misli i osjeća. Zbog ovih kvaliteta koje posjedujete, čini se da bi za vas idealan bio 'put ruksakom' po Jugoistočnoj Aziji. S obzirom na to da vam planiranje ide dobro, kad s prijateljima siđete s autobusa u Ho Ši Minu i kad vas preplavi scena prometa i pred vama se nađe gomila odluka, nećete se prepasti i potrudit ćete se da se to ne desi ni vašim suputnicima.

Škorpion

Kad planiraju put, znatiželjni Škorpioni imaju stotinu pitanja, neprestano i nikad nisu do kraja zadovoljni. Općenito privlačite ljude svojom znatiželjnom prirodom, no volite si uvijek osigurati vrijeme samo za sebe. Možda biste kao sljedeću avanturu trebali uzeti u obzir solo putovanje. U turističkim ponudama postoji niz avantura i grupa koje su planirane i složene za potrebe jedne osobe. Bez obzira na to radi li se o obilasku europskih gradova ili neke pokrajine, ovako ćete u potpunosti doživjeti taj kraj. Putovanje u solo aranžmanu može iskidati živce, no ako postoji znak u Zodijaku koji to doista može izvesti, onda ste to vi.

Strijelac

Vi ste najveći putnici u Zodijaku. Vaša ljubav prema avanturi i želja da iskusite i osjetite što svijet ima za ponuditi, zapravo vaš sljedeći idealan odabir čini još težim. No najbolje od svega je to što će vam to biti  sljedeće putovanje, a sigurno ne zadnje. Vi imate želju za znanjem i konstantno se pokušavate povezati na dubljoj razini s ljudima i mjestima koje vas okružuju pa će možda odmor uz prakticiranje joge ili krajnje udaljeno mjesto biti savršen odabir. Uzmite si par dana da se prilagodite i povežete s vlastitim umom, no odaberite mjesto na kojem nikad niste bili.

Jarac

Vi volite izazove. Volite si postaviti cilj i onda se potruditi da ga ostvarite, čak i ako se ti ciljevi čine nedostižnima. Pa kako se onda to može primijeniti na vaše sljedeće putovanje? Vrlo jednostavno. Odvažite se na put koji će vam biti izazov, i to na način na koji niste navikli, koji će vas izvesti iz 'sigurne zone' u kojoj se inače nalazite. Ako ste inače gradski tip, onda uzmite šator i provedite produljeni vikend u prirodi ili nacionalnom parku. Obožavate aktivnosti u prirodi, a od podzemne željeznice vam se diže kosa na glavi? Napravite upravo to - odletite u New York i otkrijte čari Times Squarea.

Vodenjak

Vi Vodenjaci ste jedna kontradiktorna gomila. Vaši interesi konstantno variraju i veliki ste mislioci. Znate što volite i što ne volite pa biste sljedeće putovanje trebali dobro isplanirati. Razlog za to leži i u tome što spadate među one znakove koji se lako izgube u vlastitim mislima pa zašto ne iskoristiti vrijeme za razbistravanje misli? Recimo, rezervirajte putovanje na Island za vrijeme polarne svjetlosti pa kontemplirajte o životnim pitanjima pod Aurorom borealis. Čak i ako ne dođete do velikih spoznaja, barem ćete se vratiti kući s nevjerojatnim fotografijama.

Ribe

Ribe su jednostavno rečeno darežljive. Puno su sretnije ako svoja iskustva i znanje mogu podijeliti s drugima, posebice onima kojima je to potrebno. Putovanje koje će imati predznak neke usluge ili humanitarnog rada mogao bi biti savršen spoj opuštanja i davanja. Ribice, zašto ne razmislite o odlasku u neku afričku državu, primjerice Ganu? Istovremeno ćete pobjeći od svakodnevnog stresa i pomoći onima kojima je pomoć potrebna.