NOVI GUINNESSOVI REKORDI

Pekinezer vlasnik najduljeg jezika na svijetu

17.09.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Dexter, najmanje govedo na svijetu, Puggy, pas s najdužim jezikom, i Mehmet Ozyurek, čovjek s najduljim nosom na svijetu, samo su neki od rekordera u najnovijem izdanju Guinnessove knjige za 2011. godinu

'Guinnessova knjiga rekorda' prodaje se u više od šest milijuna primjeraka širom Zemlje, a njezina popularnost samo raste. 'Danas dobivam triput više prijava za rekorde nego u 55 godina izdavanja', rekao je Craig Glenday, urednik Guinnessove knjige.

Najmanje govedo na svijetu, Dexter, dugo je samo 83 centimetara usprkos tome što je doseglo punu zrelost. Vlasnica Caroline Ryder kaže da je i prije ulaska u knjigu rekorda Dexter bio zvijezda te ima posebne zahtjeve na njihovoj farmi.

Vlasnik najduljeg jezika među psima (11,4 centimetra) je Puggy, pekinezer iz Teksasa. Jezik mu je gotovo iste duljine kao i tijelo, a Becky Stanford ga je usvojila nakon što su ga napustili prijašnji vlasnici zbog njegovog čudnog izgleda.

Mehmet Ozyurek
iz Turske ponosi se 8,7 centimetara dugom kljukom.

Među ostalim rekorderima našli su se muškarac koji ima najveću kolekciju štrumpfova na svijetu i jedan s najvećom kolekcijom Mickeyja Mousea. Zatim, tu je muškarac s najdužom bradom, pa Fluffy – najduža zmija u zatočeništvu od 7,3 metra i njezin sustanar u zoološkom vrtu u Coloradu, najstarija gorila na svijetu, koja će u prosincu navršiti 55 godina.