ZAMEO IH VJETAR

Papiga nije mogla jesti zbog zaljubljenosti

08.01.2013 u 13:07

Bionic
Reading

Sud u Bangladešu dopustio je da se zaljubljena papiga i njezin partner ponovo ujedine nakon što su proveli gotovo godinu dana jedno bez drugog

Papiga po imenu Princeza ostala je bez svog dugogodišnjeg partnera Princa kad se njegov vlasnik Iqram Selim vratio po njega. Selim ga je ostavio u privatnom zoološkom vrtu u bangladeškom glavnom gradu Dhaki 2007.

Vlasnik zoološkog vrta Abdul Wadud koji je Princezu kupio u Brazilu isprva nije htio ni vratiti Princa vlasniku, no on ga je na to uspio natjerati sudskim nalogom.

Princeza je dugo patila za svojim Princem, dok na kraju nije jednostavno prestala jesti zbog usamljenosti. Wadud je za to saznao i ponovo na sudu zatražio da mu se Princ vrati.

Wadudu se želja ispunila - Princeza i Princ ponovo su zajedno sa svoja tri potomka u zoološkom vrtu.

Iako cijela priča zvuči vrlo romantično, Wadud je možda imao i financijske motive za svoje postupke s obzirom da par ara koje se žele pariti vrijedi nekoliko puta više od uobičajene cijene.

Ako želite objaviti zabavne fotografije ili snimke svojih ljubimaca, šaljite nam ih na mail adresu funbox@t-com.hr. Na istu adresu možete slati i svoja pitanja i probleme vezane uz kućne ljubimce.