JEDAN U DESET MILIJUNA

Ovo se rijetko viđa - tri albino rakuna u jednom leglu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.05.2011 10:42
  • Objavljeno 24.05.2011 u 10:30
albino rakuni

albino rakuni

Izvor: Screenshot / Autor: YouTube

Na svakih 500.000 rakuna rodi se jedan albino primjerak. Naći tri albino rakuna u jednom leglu zvuči potpuno nevjerojatno, no upravo se to dogodilo u Torontu u Kanadi

Djelatnik tvrtke Gates Wildlife Control koja vodi brigu o divljim životinjama Brad Gates našao je u kući u Torontu leglo rakuna. Od četiriju rakuna koji su zajedno provodili vrijeme na tavanu, troje je bilo albinoi.

Šansa da se u jednom leglu od četiri rakuna rodi tri albina su otprilike jedan u deset milijuna. Čak i stručnjak za divlje životinje Brad Gates tijekom 27 godina koliko radi je vidio samo dva bijela rakuna.

'Jednog smo našli u garaži i nismo znali o čemu se radi. Susjed je mislio da se radi o medvjedu ili lisici. Ja sam mislio da je u pitanju štakor. No kad smo našli crno-bijelog rakuna, shvatili smo o čemu se radi', rekao je stanar kuće u kojoj su nađeni rakuni Jay Zheng

Nakon što je Zheng shvatio o čemu je riječ nazvao je Brada Gatesa jer je bio zabrinut da ne bi dobio bjesnilo ili nešto slično, a htio je da se netko sposoban pobrine za slatke male bijele rakune.

'Kad sam stigao, odmah sam vidio da se radi o normalnom i albino mladunčetu rakuna, a na tavanu sam otkrio još dva albina. Svi su bili oko šest tjedana stari', rekao je Brad Gates.

Brad je premjestio sve rakune na krov i nakon nekog vremena vratila se i njihova majka koja je vjerojatno izašla kako bi se rashladila. Budući da je našla mladunce na krovu umjesto na tavanu, počela je s preseljenjem na sigurno izvan kuće.

'Mogli smo ih sve zatvoriti, ali to nije nikakav život. Divlje životinje trebaju biti u prirodi. Skloništa su za bolesne, napuštene ili povrijeđene životinje', rekao je Brad.

Rakuni će zasad ostati gdje jesu dok im majka ne nađe sklonište i jednog po jednog ih ne preseli u novi dom.

Osim filma ispod teksta poslije je snimljen još jedan kratki film gdje su svi rakuni u kutiji na okupu, a možete ga pogledati ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi