POVUCI - POTEGNI

Ovako izgleda potezanje konopa protiv – tigra!

04.07.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Posjetitelji zoološkog vrta Busch Gardens u Tampa Bayu na Floridi mogu okušati snagu protiv bengalskog tigra. Ovaj ZOO ima posebno napravljen kavez koji omogućava potezanje konopa s velikom mačkom

Zoološki vrtovi pribjegavaju raznim bizarnim metodama kako bi održali interes svojih posjetitelja. Imajući to u vidu, ne čudi nas baš toliko da je jedan ZOO u Tampa Bayu na Floridi našao svoju specifičnost kojom će privući publiku.

Zoološki vrt Busch Gardens posjetiteljima pruža mogućnost da povlače konop protiv bengalskog tigra. Iako je šansa da ljudi pobjede tigra teškog više od 200 kilograma prilično mala, posjetitelji rado okušavaju snagu protiv velike mačke.

Radi se o uobičajenom potezanju konopa s jedinom razlikom da tigrov kavez ima posebni odjeljak u kojem je čuvarica zadužena da započne i zaustavi potezanje te da se pobrine da posjetitelji ne padnu ako tigar pusti veliko uže. Tigar konopac povlači ustima.

Bez obzira na to što je ovo natjecanje protiv tigra vrlo popularno, postoje neki koji smatraju da je cijela stvar nedostojanstvena te da se radi iskorištavanju životinje zbog novca. Iako je profit sigurno dio motiva za neobičnu igru, treba ipak skrenuti pažnju na činjenicu da tigra nitko ne prisiljava da povlači uže niti mu ga stavlja u gubicu. Štoviše, kako velike mačke u kavezima obično postanu lijene, moglo bi se reći da je potezanje konopa dobra tjelovježba za veliku mačku.