NEVJEROJATNA BOLEST

Ovaj ljubimac je alergičan na to što je – pas!

11.07.2014 u 12:58

Bionic
Reading

Labradorica Ruby iz Škotske ima tri godine i alergična je na gotovo sve što je čini psom

Karen Stanfield iz Edinburgha u Škotskoj ima labradoricu Ruby koja pati od vrlo neobične alergije – smeta joj gotovo sve što psi inače vole. Ruby ne može jesti kosti, ne smije ići u šetnje, a šteti joj i pseća hrana, piše Daily Mail


Ruby je alergična na meso, mlijeko, grinje te određene vrste trave. Ruby zbog svoje bolesti jede vegetarijanske obroke, a pije i lijekove kako ne bi cijelo vrijeme kihala.

Jadna Ruby mora se kupati nakon svakog izlaska kako ne bi kući u dlaci donijela nešto što joj škodi. Njena vlasnica Karen Stanfield također održava svoj dom besprijekorno čistim.

Ruby je počela pokazivati znakove svoje neobične alergije 2013. Patila je od stalnih želučanih tegoba, kihanja i umora. Labradorica je sa 18 mjeseci odbijala ići u šetnju ili se igrati, a zatim je počela i gubiti kilograme.

Ruby ništa što su vlasnici učinili nije pomoglo, a tek nakon što je veterinar napravio rijedak krvni test, saznali su da su alergije korijen problema. Nakon godinu dana vegetarijanstva Stanfieldi su otkrili da Ruby nije alergična na puretinu i svinjetinu.