SUMANUTI LUX

Otkriveno što se desilo s 'mačkom iz pakla'

18.06.2014 u 13:48

Bionic
Reading

Lux je gledateljima emisije 'Moja mačka iz pakla' sa šaptačem mačkama Jacksonom Galaxyjem sigurno ostala u sjećanju – obitelj je pozvala policiju zbog svog ljubimca

Mačak Lux poznat je i kao 'mačak 911' jer su njegovi vlasnici pozvali policiju kad im je napao bebu i zarobio cijelu obitelj u jednu sobu. Bio je i jedan od slučajeva u emisiji 'Moja mačka iz pakla'.


Šaptač mačkama Jackson Galaxy opisao je Luxa kao jednog od najtežih od svojih slučajeva. Zaključio je da mačka uistinu ima nekih problema.

Obitelj koja ga je udomila u Portlandu u Oregonu nije se prikladno brinula za njega i kad je mačak ogrebao bebu koja ga je potegla za rep, dali su ga u azil koji ga je u međuvremenu ponovno udomio. Otkad ga je pregledala veterinarka Amelie Hatfield i otkrila da boluje od sindroma hiperstezije - neobične bolesti koja uzrokuje boranje kože što stvara izrazit stres kod životinje - te mu prepisala lijekove koje redovito dobiva, Lux je bolje i nije bilo incidenata s njim.

Nije poznato što uzrokuje mačju hipersteziju. Neki stručnjaci smatraju da je u pitanju vrsta epilepsije. Posljedice su uglavnom pojačana agresija, trzanje, pa čak i samoozljeđivanje.