SEKSI ŽICA

Ograda od grudnjaka - nepoželjna turistička atrakcija

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.03.2011 09:50
  • Objavljeno 24.03.2011 u 09:00
Ograda grudnjaka Novi Zeland

Ograda grudnjaka Novi Zeland

Izvor: Creative Commons / Autor: (nz)dave

Ograda od grudnjaka bila je obična žičana ograda uz cestu u Cardroni koja povezuje Wanaku i Queenstown na Novom Zelandu, no na njoj su visjele stotine grudnjaka od 1999. do sredine 2006.
a

a

Izvor: Creative Commons / Autor: a

Nitko ne zna zašto su se krajem 1998. četiri grudnjaka pojavila na ogradi uz cestu koja povezuje gradove Queenstown i Wanaku na Novom Zelandu. Ubrzo nakon toga novi grudnjaci počeli su se pojavljivati u sve većem broju.

Do kraja veljače 2000. na ogradi je visjelo oko 60 grudnjaka, no nekom se to nije svidjelo i u ožujku više nije bilo nijednog. Lokalne vijesti popratile su nestanak grudnjaka pa su se počeli ponovo pojavljivati.

Broj grudnjaka na ogradi popeo se na oko 200 u listopadu 2000, kad ih je nepoznati moralist (ili možda Novozelanđanka koja je vlasnica najvećeg broja grudnjaka na svijetu) sve 'očistio'. No u tih nekoliko mjeseci ograda od grudnjaka postala je turistička atrakcija i mediji su u većem broju popratili ponovni nestanak donjeg rublja s ograde.

Medijska pažnja očito je samo rasplamsala želju Novozelanđanki da pretvore ogradu od grudnjaka u stalnu atrakciju, pa se broj odjevnih predmeta 2006. popeo na gotovo 800. Rat između pristalica ograde od grudnjaka i njezinih protivnika završio je sredinom 2006. porazom ljubitelja grudnjaka.

Zbog potencijalne opasnosti za vozače te 'ružnoće' i neprikladnosti, ograda od grudnjaka je srušena. Novozelanđani su prije toga neuspješno pokušali postaviti rekord u najdužem nizu grudnjaka na svijetu, a plemenita akcija je skupila 10.000 dolara za dobrotvorne svrhe i 7.400 grudnjaka za ogradu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi