SEKSI ŽICA

Ograda od grudnjaka - nepoželjna turistička atrakcija

24.03.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Ograda od grudnjaka bila je obična žičana ograda uz cestu u Cardroni koja povezuje Wanaku i Queenstown na Novom Zelandu, no na njoj su visjele stotine grudnjaka od 1999. do sredine 2006.

Nitko ne zna zašto su se krajem 1998. četiri grudnjaka pojavila na ogradi uz cestu koja povezuje gradove Queenstown i Wanaku na Novom Zelandu. Ubrzo nakon toga novi grudnjaci počeli su se pojavljivati u sve većem broju.

Do kraja veljače 2000. na ogradi je visjelo oko 60 grudnjaka, no nekom se to nije svidjelo i u ožujku više nije bilo nijednog. Lokalne vijesti popratile su nestanak grudnjaka pa su se počeli ponovo pojavljivati.

Broj grudnjaka na ogradi popeo se na oko 200 u listopadu 2000, kad ih je nepoznati moralist (ili možda Novozelanđanka koja je vlasnica najvećeg broja grudnjaka na svijetu) sve 'očistio'. No u tih nekoliko mjeseci ograda od grudnjaka postala je turistička atrakcija i mediji su u većem broju popratili ponovni nestanak donjeg rublja s ograde.

Medijska pažnja očito je samo rasplamsala želju Novozelanđanki da pretvore ogradu od grudnjaka u stalnu atrakciju, pa se broj odjevnih predmeta 2006. popeo na gotovo 800. Rat između pristalica ograde od grudnjaka i njezinih protivnika završio je sredinom 2006. porazom ljubitelja grudnjaka.

Zbog potencijalne opasnosti za vozače te 'ružnoće' i neprikladnosti, ograda od grudnjaka je srušena. Novozelanđani su prije toga neuspješno pokušali postaviti rekord u najdužem nizu grudnjaka na svijetu, a plemenita akcija je skupila 10.000 dolara za dobrotvorne svrhe i 7.400 grudnjaka za ogradu.