NADGLASALI PNEUMATSKU BUŠILICU

Odsvirana najglasnija poduka iz gitare

09.08.2010 u 11:47

Bionic
Reading

U New Plymouthu direktor Škole rocka na zapadnoj obali Rimu Tahua i njegov šesnaestogodišnji učenik Taylor Simpson napravili su 120 decibela glasnoće svirajući 'Home again' Shihada u jednoj od školskih zvučno izoliranih soba

Profesor gitare Rimu Tahua i njegov šesnaestogodišnji učenik Taylor Simpson nadaju se da će sa 120 decibela 'Home again'Shihada ući u 'Guinnessovu knjigu rekorda'. Gospodin Tahua misli da ovaj rekord još nije postavljen te sad skuplja neophodnu dokumentaciju koju će poslati predstavnicima Guinnessovih rekorda.

Iako su i profesor i učenik imali čepiće za uši, svejedno im je poslije svirke bilo zlo od jačine zvuka. Kažu da im je cijelo tijelo vibriralo, što nije čudno s obzirom da 120 decibela stvara osjećaj boli u ljudskom tijelu, a paralelnu buku stvorila bi vuvuzela na jedan metar udaljenosti ili mlazni motor s udaljenosti od sto metara.

Rimu Tahua posebno je zadovoljan što je postigao 120 decibela jer je na probama uglavnom postizao samo 118. Čak i ako nisu postavili svjetski rekord, kaže gospodin Tahua, siguran je da su postavili rekord na Novom Zelandu te ga je spreman braniti bude li potrebe.