PINKI I HIPO

Odrasli Britanci čuvaju svoje plišane medvjede

16.08.2010 u 12:13

Bionic
Reading

Hotelski lanac Travelodge napravilo je anketu u kojoj je sudjelovalo oko 6.000 odraslih Britanaca, a rezultat je pokazao da više od pola ispitanika još uvijek čuva plišanu igračku iz svog djetinjstva

Čini se da prosječna starost plišanog medvjedića u Velikoj britaniji iznosi oko 27 godina, barem tako pokazuje anketa hotelskog lanca Travelodgea koji je ispitao 6.000 odraslih Britanaca. Ove ozbiljne poslovne žene i muškarci još uvijek spavaju sa svojim pamučnim igračkama jer im to pruža mir i ugodu na kraju dana.

Anketa također pokazuje da 25 posto muškaraca nosi svog medvjedića čak i na poslovna putovanja. Travelodge je samo prošle godine ponovo ujedinio 75.000 plišanih igračaka sa svojim vlasnicima.

Glasnogovornica Travelodgea Shakila Ahmed kaže da vlasnici igračaka nisu bila samo djeca, već i jedan veliki broj biznismena i poslovnih žena koji su zvali u vezi svojih plišanih ljubimaca.

'Maženje plišane igračke važan je dio naše nacionalne psihe. To nam daje osjećaj mira i sigurnosti. U ljudskoj je prirodi da imaju takve potrebe cijeli život. Stoga nije čudno da ljudi nose svoje plišane ljubimce na putovanja jer oni zapravo predstavljaju dom i toplinu te pomažu lakše zaspati', kaže psihologinja Corrine Sweet

Anketa je također pokazala kako je najpopularnija plišana igračka tradicionalni medvjedić.