PREDANI LJUBITELJI

Od strastvenih obožavatelja do ovisnika o skupljanju stvari

21.06.2011 u 11:04

Bionic
Reading

Svatko od nas nešto skuplja i nema ništa čudno u tome, no postoje ljudi koji nešto toliko strastveno vole da žele imati sve moguće predmete vezane uz objekt svojeg obožavanja. Replika automobila kakav je vozio Pobješnjeli Max i 8.000 snježnih kugli su samo neki primjeri kako to izgleda kad vam se cijeli svijet okreće oko jedne stvari

Adrian Bennet
Pobješnjeli Max

Adrian Bennet možda ne posjeduje onoliko suvenira iz čuvene trilogije o Pobješnjelom Maxu kao drugi ljudi, no to nadoknađuje svojom predanošću serijalu. Dok drugi obožavatelji jednostavno skupljaju stvari vezane uz tri filma, Bennet je napravio nekoliko koraka više – sagradio je vjernu repliku vozila koje vozi glavni lik Max Rockatansky

Predanost Adriana Benneta liku i djelu Pobješnjelog Maxa nije stala na automobilu. Adrian i njegova obitelj preselili su se iz Velike Britanije u jedan australski gradić kako bi strastveni ljubitelj mogao biti bliže materijalu koji toliko voli.

Otkad se preselio Adrian Bennet sagradio je još nekoliko vozila iz postapokaliptične trilogije te otvorio svoj mali muzej posvećen 'ratniku ceste'.

Cipele

Strast je strast, pa makar se radilo o filmovima ili knjigama. Zato je možda još teže osuđivati kad je netko lud za nečim praktičnim kao što su cipele.

Rebecca koja je gostovala u emisiji 'My strange addiction' (Moja čudna ovisnost) nema najveću zbirku obuće na svijetu kao Imelda Marcos, supruga bivšeg predsjednika Filipina, no ona svojih 200 pari cipela stvarno voli. Za razliku od gospođe Marcos, Rebecca gaji duboke osjećaje prema komadima svoje obuće, pa ih čak i zove svojim bebama te brine što će s njima biti svaki put kad nekamo otputuje.

Rebeccina strast prema cipelama vjerojatno je dosegla vrhunac kad nije uspjela uštedjeti za vlastito vjenčanje jer nije mogla prestati kupovati novu obuću.

Steve Petrick
Harry Potter

Što vam treba da biste se nazvali najvećim obožavateljem Harryja Pottera? Za upute pitajte dvadesetdvogodišnjeg Stevea Petricka koji smatra da je baš on taj – a mi smo mu i skloni vjerovati s obzirom da je pročitao sve knjige iz čuvenog serijala o mladom čarobnjaku više od deset puta.

Osim što posjeduje knjige te raznorazne suvenire vezane uz djela autorice J. K. Rowling, ovaj mladić i govori kao Harry Potter. A kao najveći znak svoje predanosti fantastičnom svijetu čarobnjaka dao si je i tetovirati potpis autorice.

Igračke iz filmskog serijala 'Ratovi zvijezda

Teško je naći način kako da se odredi tko je najveći obožavatelj čuvenog serijala 'Ratovi zvijezda'. Je li to onaj koji je bio na svim konvencijama čuvene franšize ili onaj tko je najviše puta vidio same filmove?

Nemoguće je reći da je Rob Foster najstrastveniji obožavatelj 'Ratova zvijezda', no svakako je u samom vrhu. Naime, Rob posjeduje najveću zbirku igračaka iz 'Ratova zvijezda'

U svom stanu drži barem po jedan primjerak svake igračke koja je izašla od 1977. Rob procjenjuje da je dosad skupio oko 2.800 figurica iz znanstvenofantastičnog serijala.


Don Gorske
Big Mac

Don Gorske
možda vam djeluje poznato. Nedavno je pojeo svoj 25.000. Big Mac u McDonald'su, a možda ste ga gledali i u filmu 'Super size me'

Don ne skuplja ništa, već jede Big Macove – dva komada svaki dan zadnjih 39 godina. Nema nikakve sumnje da je to istina jer je sačuvao čak i račune svake od svojih 25.000 narudžaba.

Don nije debeo. Štoviše, čak bi se moglo reći da je mršav. Razlog njegovoj vitkosti je uglavnom to što nikad ne naručuje ništa uz svoje Big Macove, a dva velika hamburgera koji čine 90 posto Donove dnevne prehrane imaju točno 1.080 kalorija.

Snježne kugle

Josef Kardinal
ponosni je vlasnik najvećeg broja snježnih kugli na svijetu. Trenutno ih ima nešto više od 8.000 i nema ih namjeru prestati kupovati. Njegova nevjerojatna zbirka nije još u potpunosti duplicirana u digitalnom formatu na njegovoj internetskoj stranici, no Josef radi na tome, kao i na daljnjem povećanju svoje zbirke.

Brett Martin i njegov muzej igračaka
Igračke iz video igara Mario

Baš kao i Rob Foster, Brett Martin je strastveni ljubitelj igračaka vezanih uz jednu određenu franšizu. U njegovom slučaju radi se o čuvenom serijalu video igara Mario te likovima iz ostalih igara tvrtke Nintendo.

Brett Martin posjeduje više od 10.000 igračaka Linka, Maria, Donkeya Konga te ostalih klasičnih likova računalnih igara koje je Nintendo izbacio na tržište. Kako bi podijelio svoju strast s ostatkom svijeta, Brett je napravio internetsku stranicu posvećenu svojoj zbirci.

Na sajtu Videogame Memorabilia Brett pruža mogućnost korisnicima da kupe neke od njegovih rijetkih primjeraka te redovno obavještava posjetitelje stranice o novim igračkama koje je kupio.

Lutke Djeda Mraza

Posjetiteljima kuće Badgley nije teško pogoditi koji je omiljeni Sharonin blagdan. U svom domu Sharon drži više od 6.000 lutaka Djeda Mraza, a da bi ih stigla sve na vrijeme pripremiti za Božić, mora početi vaditi Djedove tri tjedna unaprijed.