PRVI KOJI ZAPOČINJE

Obama priznao tremu pred svoj prvi rat

02.09.2013 u 12:37

Bionic
Reading

Predsjednik SAD-a Barack Obama pred novinarima je nakon prisjećanja na grčeve žrtava nervnog plina priznao da ima malu tremu pred bombardiranje Sirije

'Jedno je svaki dan slati jako ružne letjelice da tamane pastire i školarce po vukojebinama Pakistana i Afganistana ili gledati prijenos smaknuća Bin Ladena, ali ovo je moje dijete. Huškanje, prijetnje i onda bam', priznao je u opuštenom razgovoru američki predsjednik Barack Obama dopisnicima u Vrtu ruža pored Bijele kuće, među kojima je bio i dopisnik News Bara. Nekoliko minuta prije rekao je kako će napasti režim Bashara al-Assada čim se smisli kul ime za operaciju.

'Želimo da ime zarobi naše napore da se ne ide u rat, ali da se ipak mora. Nešto tipa Dugotrajna svježina, Trajna nagodba ili Stilske vježbe, što ja znam. Želim vas uvjeriti da su znanstvenici potvrdili kako Bliski istok nedovoljno koristi svoj ratni potencijal unatoč uvriježenom mišljenju', sipao je Obama činjenice državničkom odlučnošću. I nastavio:

'Upravo smo doznali kako je na benzinskoj crpki pored Damaska pronađen račun za sarin na ime Asadovog šogora. Nevjerojatno, je l' da. Danas sam razgovarao s našim projektilima na Mediteranu koji su nestrpljivi i vesele se rušenju, gnječenju, prašini i eksplozijama. Kažu da su naučili raspoznavati oporbene od režimskih dječjih vrtića.'


Istovremeno iz Moskve stigao je odgovor ruskog predsjednika Vladimira Putina. On je tijekom akcije prstenovanja rijetkih sibirskih helikoptera na krajnjem istoku zemlje najavio izgradnju novog Bliskog istoka. Kaže kako se još traži lokacija, da su investitori svi kod njega u podrumu i da surađuju.

Analitičari su složni kako Bliski istok proživljava jednu od boljih posezona posljednjih godina.

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.