DVA ZA CIJENU JEDNOG

Novozelanđanin prodaje duhove na internetu

04.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Na internetskoj aukcijskoj kući Trademe našla su se dva neobična artikla-duhovi u boci. Melvin S. iz Christchurcha na Novom Zelandu prodaje dvije flašice ispunjene plavom tekućinom u kojima se navodno nalaze uspavane duše mrtvih

Izgleda da se na internetu ovih dana osim antiknog namještaja mogu kupiti i duše pokojnika koji su na njemu sjedili.

Melvin S. imao je neke čudne pojave u kući, pa su njegov partner i on prvo pokušali razgovarati s duhom za kojeg su zaključili da stanuje s njima. Nakon što su nabavili 'Oujia', ploču koja služi kao sredstvo za komunikaciju s mrtvima, prvom duhu pridružila se nova nemirna duša.

Melvin i njegov partner shvatili su da je situacija ozbiljna, pa su pozvali egzorcista da riješi problem nepozvanih gostiju. S istjerivačem duhova nije bilo šale i ubrzo više nisu imali problema s čudnim zvukovima i prevrnutim predmetima. No dobili su dvije bočice pune svete vode, a u svakoj po jednog duha.

Melvin misli da je prvi duh Les Graham koji je umro u kući 1920, a za pridošlicu misli da je djevojčica koja voli pomicati predmete te paliti i gasiti električne aparate. Oba duha navodno vole da živi oko njih znaju da su tamo, a posebno uživaju u njihovom strahu.

Zbog nelagode koju je osjećao u vezi zatočenih duhova u svom domu, Melvin ih je odlučio prodati i tako pokriti troškove za posjet egzorcista. Osim 450 dolara koje je nemirni duo postigao na stranici Trademe, Melvin je dobio dosta komentara koji variraju od optužbi da je najobičniji šarlatan, do ljudi koji ga kore zbog prodaje nečijih rođaka.

Novac od prodaje duhova Melvin će donirati Društvu za prevenciju okrutnosti prema životinjama (SPCA).