SAMO ZBOG GUINNESSA

Nogometna utakmica trajala 35 sati

11.05.2010 u 09:42

Bionic
Reading

Najdulja nogometna utakmica odigrana je prošli tjedan u Bishops Cleeveu kraj Cheltenhama u Engleskoj, a dovršena je nakon 35 sati i sveukupno 626 golova

Nogometna ekipa All Stars pobijedila je u najduljoj utakmici ikad odigranoj klub Cambray rezultatom 333 prema 293 gola. Time su ekipe srušile Guinnessov rekord koji je prethodno iznosio 33 sata igre.

Okupilo se 36 nogometaša iz lokalnih crkava, a njihovu namjeru da igraju 40 sati omeo je nepodnošljiv pljusak. Cilj im je bio prikupiti 30.000 funti za izgradnju školi za siromašnu djecu u Indiji.

'Dosta smo se pripremali za ovaj pothvat, ali zapravo vas ništa ne može pripremiti. Zadnjih sat vremena svi su odbrojavali minute do kraja', rekao je Pete Sheppard (24) iz All Starsa. Ekipe su imale po 18 igrača od kojih je svaki igrao po tri sata, a odmarali su se po pet minuta svakih sat vremena. Nijedan igrač nije smio napustiti područje oko igrališta, za što su se pobrinuli službeni ocjenitelji, a oko terena su bili podignuti šatori.

Prikupljeni će novac biti doniran zajednici dalita, kastinske indijske skupine koju još zovu 'izopćenici' zbog diskriminacije, a kojima je u nekim dijelovima Indije dozvoljeno raditi samo teške fizičke poslove. Za pomoć tom društvenom staležu otvorena je i web stranica